Новини

Над половин тон дрехи, обувки и играчки събраха горнооряховци за бедстващи деца

Малко над 500 кг детски дрехи, обувки, играчки, учебни пособия и други помощи събраха горнооряховци за малчуганите от детска градина „Вит“ в плевенското село Дисевица. Инициативата за дарението стартира сдружението „С вяра в доброто“, след като кметът на селото Петър Бешков обяви във Фейсбук, че в забавачницата децата са от социално слаби семейства, ходят с износени дрешки и по джапанки. Той призова всеки, който има възможност, да помогне, защото малчуганите се нуждаят от много неща. Детската градина посещават 43 деца на възраст от 3 до 6 години.

В Горна Оряховица акцията по събиране на дарения продължи два дни и се увенча с огромен успех. Сред благодетелите имаше ученици, които заявиха съпричастността си към малчуганите със свои умалели дрешки и дори любими играчки.

Предстои набраните вещи да бъдат транспортирани до плевенското село в първите дни на новата година.

Освен децата от забавачница „Вит“ сдружение „С вяра в доброто“ зарадва и четирима млади хора, които се нуждаят от средства за лечение, като преведе по банковите им сметки общо 500 лв.

„Хората сами ни намират и ни вярват, че правилно и разумно ще постъпим с дарените средства. Екипът ни е голям и сплотен, радваме се, когато толкова хора с охота се включват в инициативите, които провеждаме“, заяви Лъчезар Любенов, председател на организацията.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *