Ученици и учители от СУ „Владимир Комаров“ бяха в Италия

ПЕТИМА УЧЕНИЦИ И ТРИМА УЧИТЕЛИ ОТ СУ „ВЛАДИМИР КОМАРОВ“ БЯХА НА ПОСЕЩЕНИЕ В ИТАЛИАНСКИЯ ГРАД ГУББИО. В края на миналата година за около седмица търновската делегация гостува в училище „Мастро Джорджо-Нелли“, където се проведе работна среща по проект на програмата „Еразъм+” – „Културно картографиране на Европа“. Търновското училище беше представено от директора Веселин Ангеличев, главни учител Антоанета Дочева – Йорданова, координаторът на проекта Гинка Маринова и учениците Михаела Узунова, Александра Георгиева, Зорница Николова, Виктория Михайлова и Радосвета Тодорова.

По време на своето посещение нашите ученици са имали възможността да присъстват в учебни часове и да се запознаят с учебните програми в италианското училище. След занятията децата от гостуващите държави са участвали и в различни извънкласни дейности, изработвали са плакати, представящи зимните празници и традиции в родните им места, разучавали са италиански традиционни стари игри и спортове, учили са се как да приготвят пица заедно с италианския кулинарен клуб и са посетили местни занаятчийски ателиета по кожарство, керамика, ковачество, скулптура. В програмата на краткосрочния обмен са били включени екскурзия до град Асизи, родния град на покровителя на Италия свети Франциск, панорамна разходка с цел опознаване на историческото наследство на град Губбио, международен семинар, посветен на художествените занаяти и среща с кмета на града.

През пролетта търновчета от СУ „Владимир Комаров“ ще гостуват на своите приятели от град Митилини – Гърция, където ще се проведе четвъртият краткосрочен обмен на ученици от училищата партньори по проекта „Културно картографиране на Европа“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.