22 четения

Първокласничка от СУ „Емилиян Станев“ спечели златен медал от „Златната мечка” в Малайзия

ЗЛАТЕН МЕДАЛ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ КОНКУРС „ЗЛАТНАТА МЕЧКА“ СПЕЧЕЛИ ПЪРВОКЛАСНИЧКАТА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО КРИСТИАНА ДИМИТРОВА. Ученичка в СУ „Емилиян Станев“ се е преборила за отличието с хиляди деца от целия свят с рисунката си „Котенцата“.

Състезанието, което е било за деца до 12 г., се провежда онлайн, организирано е от малайзийската организация My Art Studioл и продължава няколко месеца. Рисунката на Кристиана е отпътувала за Малайзия още през май миналата година.

Малката художничка сама е избрала какво да нарисува, тъй като в условията на конкурса е нямало зададена тема. Използвала е смесена техника за своята композиция – пастели, моливи и флумастери. Творбите на децата са били оценявани от международно жури по критериите за оригиналност, цвят, композиция, артистични умения.

Рисунките на победителите вече са отпечатани в специален каталог, който Кристиана е получила заедно с грамотата и медала си. Малката художничка признава, че каталогът я е зарадвал повече от другите отличия, защото така може да разбере какво са рисували нейните връстници от целия свят.

За Кристиана това е трета награда за нейни рисунки. Момиченцето има още две отличия от Индия – едната за рисунка на динозавър с моливи и другата – пак за котенца, които е направила с водни бои. Само преди няколко седмици Кристияна е нарисувала и индийска маска, която родителите й вече са изпратили за друг конкурс в Индия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *