Ясен е щабът на „Локомотив“, Илия Пендов става кондиционен треньор

Опитните Тихомир Трифонов и Евгени Александров остават в отбора

Спортно-техническият щаб на „Локомотив“ е окомплектован, три са новите имена в него, съобщи президентът на клуба Георги Бижев. Както бе съобщено преди празниците, старши треньор ще е Красимир Мечев. Помощник-треньор ще бъде Марин Байчев, с когото отборът завърши на осмо място през есенния полусезон на Втора професионална лига. Колегата му Биян Саид остава като треньор на вратарите. Нови в щаба са Илия Пендов, който става кондиционен треньор и Лъчезар Русев от школата, целта пред който е да трупа опит с мъжкия отбор.

„На футболистите всичко е изплатено за разлика от много отбори във Втора професионална лига и не дължим нито лев на доставчици и хотели, а задълженията към НАП драстично намаляват. Завършваме 2018 година финансово стабилни. Тихомир Трифонов – Херо удължи договора си до 2021 година. В отбора остава и опитният страж Евгени Александров, който бе стабилен на вратата въпреки спекулациите, че ще играе в чужбина.

Разполагаме с много добра тренировъчна база в гр. Долна Оряховица и преценихме, че не е нужно да се разхищават финансови средства за лагери. Подготовката на ОФК „Локомотив” (Г. Оряховица) ще се проведе изцяло при домашни условия”, информира още Георги Бижев.

„Железничарите” се събират за първа тренировка за пролетния полусезон утре.

„Ще запознаем момчетата с целите и задачите пред отбора преди началото на пролетта. Няма да се борим за оставане и живуркане в групата, преговаряме с доста футболисти, но ще подберем това, което ни е нужно. Искаме да работим в перспектива, да създадем с треньорския щаб една здрава сплав между рутината и младостта в дългосрочен план. Надявам се всички да са здрави, за да направим една хубава подготовка преди началото на полусезона във Втора професионална лига. Желанието ни е да вдигнем конкуренцията в отбора. Който се влага най-много и работи усърдно в тренировъчния процес, той ще бъде в титулярния състав. Този, който покаже най-голямо старание, той ще е, борбата за място ще вдигне несъмнено нивото на отбора. Сплав между рутина, младост и себераздаване – такъв искам да виждам „Локомотив” (Горна Оряховица) в предстоящите мачове”, заяви пред клубния сайт старши треньорът Красимир Мечев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *