180 тона материали срещу заледяване са разпръснати по улиците на старата столица

Над 20 машини работят из града

180 ТОНА МАТЕРИАЛИ СРЕЩУ ЗАЛЕДЯВАНЕ – СМЕСИ ОТ СОЛ, ПЯСЪК И ХИМИЧЕСКИ ПРЕПАРАТ, СА РАЗПРЪСНАТИ ПО УЛИЦИТЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТ НАЧАЛОТО НА СНЕГОВАЛЕЖИТЕ. До асфалт са почистени основните трафик улици във Велико Търново – както в централната част, така също в кварталите и останалите райони, включително и всички трасета, по които се движи общественият транспорт. Третирането на пътната мрежа с инертни материали продължава, поръчани са и допълнителни количества.

Над 20 машини чистят улиците на града, а поетапно техниката вече работи и по второстепенната пътна мрежа. На места в кварталите има автомобили, които са паркирани по начин, затрудняващ снегопочистването.

Седем малогабаритни машини работят по разчистването на тротоарите, пешеходните алеи с най-голям поток от хора, на входовете пред училища, детски градини, социални центрове.

Община Велико Търново апелира към великотърновци при почистване на автомобилите си да не изхвърлят снега по улиците, а да го събират на купчини, както и да паркират колите си така, че да не пречат на снегорините.

Съгласно Наредбата за опазване на околната среда собствениците, наемателите и ползвателите на жилищни и офис сгради, на магазини и други търговски обекти са длъжни сами да премахнат снега от прилежащите си тротоарни площи.

Жителите на Велико Търново и населените места могат да подават сигнали за необходимостта от снегопочистване и предприемане на мерки на телефон 062/61 91 02.

В общината няма населени места без ток и вода. Общинската пътна мрежа е проходима при зимни условия.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *