10 четения

Изнасилвачът убиец от Бяла черква остава зад решетките

Димитър Георгиев – убиецът от Бяла черква, остава окончателно зад решетките до насрочването на съдебното дело срещу него. Това стана ясно, след като и втората инстанция – Апелативният съд във Велико Търново, потвърди наложената най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Защитата на обвиняемия и самият Димитър искаха от съда домашен арест, като се позоваха на младата възраст, чистото криминално и съдебно минало и това, че убиецът е направил след задържането си пълни самопризнания и е участвал доброволно в следствения експеримент. Съставът на Апелативен съд – Велико Търново, намира, че първоинстанционният съд е анализирал всички доказателства по делото в цялост и споделя изцяло изводите му по отношение необходимостта от налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Поради което съдът счита жалбата за неоснователна и я оставя без уважение. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Жестокото престъпление, което потресе Бяла черква, бе извършено на 6 декември през нощта. Пияният Димитър, който само седмица по-рано навършил пълнолетие, нахлул в двора на 70-годишната баба Петра. Жената чула шум и излязла да види какво става. Димитър се нахвърлил върху нея, съборил я с кроше на земята, затиснал устата й и започнал да я насилва, като едновременно с това я и задушил. След това той влязъл в дома на друга възрастна самотно живееща жена, но там не успял да извърши насилие и бил принуден да избяга. Два дни по-късно тялото на баба Петра било открито от нейна съседка в двора на дома й. Още същия ден извършителят на престъплението бе разкрит и арестуван.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!