8 четения

Кирил Десподов е Футболист на годината, Весела Лечева връчи награда на „Асарел Медет“

Кирил Десподов е Футболист номер 1 на страната за 2018 година. Националът на България и футболист на ЦСКА събра 159 гласа. Негови подгласници в класацията са Георги Петков (151 гласа) и Тодор Неделев (149 гласа). В гласуването в отделните категории „Футболист на годината” участваха общо 118 спортни журналисти от 48 медии. 58-ата анкета „Футболист на годината“ се организира в партньорство от „Дакс Медия“, Българската асоциация на спортните журналисти и Българския футболен съюз.

На церемонията в Централния военен клуб присъстваха президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов, вицепрезидентите на футболната централа Михаил Касабов и Атанас Фурнаджиев, както и министърът на спорта Красен Кралев.

Най-добър вратар през изминалата година е ветеранът Георги Петков, а най-добър защитник е Николай Бодуров. Номер 1 при халфовете е Тодор Неделев, докато лидер при нападателите е Мартин Камбуров.

Призът за треньор на годината беше спечелен от националния селекционер Петър Хубчев, докато най-добър чужденец в Първа лига е румънският национал Клаудиу Кешерю.

„Трябва да благодаря на много хора. На първо място е моето семейство. Благодарен съм на ръководството на футболния съюз, както и на всички футболисти, с които работихме през годината. Те показаха професионално отношение. Ще опитаме да класираме отбора за Евро 2020 и ще направим всичко, което зависи от нас“, заяви Петър Хубчев.

Най-добър млад футболист за 2018 година е Валентин Антов от ЦСКА – София. Номер 1 при жените е Евдокия Попадинова.

Собственикът на „Дакс Медия“ Весела Лечева връчи наградата за развитие и инвестиции във футбола на „Асарел Медет” за построената спортна база в Панагюрище.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *