Никълъс Бринтнол и квартет „Славейче“ грабнаха наградите на сдружение „Полските щурчета“

За трета поредна година в Полски Тръмбеш избират млади таланти от общината

Сдружение „Полските щурчета”, което организира вече четири години едноименен национален конкурс за млади изпълнители на забавна песен, за трета година връчи годишни награди на даровити млади таланти от Полски Тръмбеш.

За 2018 г. награда за постигнати резултати бе връчена на Никълъс Крисчън Бринтнол. Той печели всички състезания, на които се явява с перфектното владеене на английски език. През м.г. 17-годишният ученик от СУ „Цанко Церковски“ спечели първите места в международно състезание по публична реч и ораторско майсторство на английски език „Балкански гласове”, първо място взе в конкурс за есе на английски език и бе на едноседмична ваканция в Кеймбридж, Англия. Даровитото момче спечели още второ място и специална награда на Британския съвет в национално състезание по творческо писане на английски език, специална награда на фондация „Българска памет”. В националното състезание за речеви и комуникативни умения на английски език през ноември 2018 г. от Националната програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавните и общински училища зае второ място, което му определя правото да получи годишна стипендия като дете с изявени дарби.

Сдружение „Полските щурчета” присъди награда за постигнати резултати и на квартет „Славейче” при Народно читалище „Мита Стойчева 1900” – село Обединение, с ръководител Снежанка Йорданова. Четирите певици бяха

Кметът Георги Чакъров награди квартет „Славейче“

отличени заслужено заради магията на техните гласове, която оставя всички без дъх. Калина, Никаела, Радостина и Емилия са на 12 години. Семейството на Никаела живее във В. Търново и тя учи в училище „Бачо Киро“ в областния град. Другите три певици учат в Полски Тръмбеш. Една малка част от спечелените награди от квартета през 2018 година са от национални фолклорни фестивали „Таръклъка пее и танцува”, „Фолклорен извор” в с. Царевец, в град Априлци, в Борово, Водица и т.н. През ноември малките славейчета се върнаха с много награди от конкурса за млади таланти „Пиленце пее” в София и „Фолклорен изгрев” във Варна.

Наградените получиха диплом, плакет и парична награда по 300 лева на тържествената церемония в читалището в Полски Тръмбеш. На награждаваното бе и председателят на сдружението Веселин Маринов. Той пя в дует със Силвия Кацарова. Редом с тях овации от публиката получиха група „Сияние“и участничките от града в последния конкурс „Полските щурчета“ от септември Невена Симеонова, Марисвет-Лидия Тодорова и Румяна Христова.

През миналата година националният конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета” беше класиран на трето място в интернет пространството от 97 такива конкурса у нас, включени в гласуването.

Нели СУКОВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *