Петър Петров от Велико Търново спечели 40 000 лв. и екскурзия в чужбина

Търновецът Петър Петров бе първият финалист за 2019 година в предаването на Националната лотария по Нова телевизия. Късметът бе на негова страна още при първоначалния жребий, определящ в коя от игрите да се състезава. Компютърът го избра за най-желаната надпревара – „Десетте сфери“, където победи в предварителния кръг, като изтегли най-голямо число 34. Колелото на късмета пък му отреди сектор, даващ му шанс да се бори за 200 000 лв.

Според регламента на играта Петър трябваше да познае дали всяко от числата, които се появяват в десетте сфери, е по-голямо, или по-малко от предходното. На петия опит го сполетя бонус печалба – 5-дневна почивка за двама в Дубай, включваща сафари, разходка до най-високата сграда на света и пустинна обиколка.

При седмата сфера обаче удари на камък и направи позволената първа грешка, а след това се отказа с изкараната сума от 40 000 лв. В ефир обеща, че следващия път ще рискува до края на играта и ще спечели голямата награда.

Търновецът сподели още, че това не е първата му печалба от Националната лотария. Миналата година си пробвал късмета в играта 6 от 47 и познал 5 числа. Това му донесло 1000 лв. и само едно число го разделило от спечелването на тогавашния джакпот от 12 млн. лв.

Петър допълни, че ще използва голямата си награда, за да погаси кредит, който изплащал от дълго време.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *