421 четения

По поръка на премиера във Велико Търново вече умуват кои пътища да са без винетки

В Дебелец, Самоводене, Арбанаси и Леденик не искат да плащат винетки, за да стигат до областния център

ПРЕМИЕРЪТ ПОРЪЧА НА КМЕТОВЕТЕ НА ОБЩИНИ ДА ОПРЕДЕЛЯТ ПО КОИ РЕПУБЛИКАНСКИ ПЪТИЩА ДА СЕ ПЪТУВА БЕЗ ВИНЕТКИ И ПО НЕГО ВЕЧЕ РАБОТЯТ В ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО, разбра „Борба“. Бойко Борисов поиска конкретните отсечки в края на миналата седмица покрай дискусиите за преминаване с или без винетка по Северната скоростна тангента на София, като по време на правителственото заседание присъства и лично кметът на болярския град Даниел Панов.

Новонаправената отсечка между Велико Търново и Горна Оряховица през Арбанаси е един от пътищата, който от градската управа ще предоставят на премиера с предложение за него да не се изисква винетка. Трасето се използва от стотици хора, които ежедневно пътуват, за да работят в хотелите в селото, а в момента заради два километра са принудени да плащат винетки. Отсечките към Леденик и Шереметя също трябва да са без винетки, макар че са част от първокласен републикански път, смятат от великотърновското кметство. Същото се отнася и за отсечките към Самоводене, Ресен и Хотница.

ЕДНИ ОТ НАЙ-НЕГОДУВАЩИТЕ ЗАРАДИ НЕОБХОДИМОСТТА ДА СИ ВЗЕМАТ ВИНЕТКИ, МАКАР И ЗА КРАТКО РАСТОЯНИЕ, СА ЖИТЕЛИТЕ НА ДЕБЕЛЕЦ И ПРИСОВО. Двете населени места са на около километър от старата столица, а с масираното застрояване през последните години практически се сливат с областния център. Ежедневно от тях до него пътуват хиляди, които работят във Велико Търново и няма как да не преминат през републиканския път, който ги свързва. Те също обаче могат да разчитат на милостта на кмет и премиер и за тях да не се изисква винетка при пътуването им до и от работните им места. Все още обаче остава дискусионен въпросът, кой ще поддържа отсечките, за които няма да се искат винетки.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!