Преваляванията ще продължат, в четвъртък леко се затопля

През нощта облачността ще намалее до незначителна. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 15 и минус 10, за районите около р. Дунав – между минус10 и минус 7. За В. Търново се очаква минимална температура около минус 12 гр. През деня ще има незначителна облачност до ясно. Ще духа слаб вятър от западната четвърт. Максималните температури ще бъдат между минус 3 и 0. За В. Търново се очаква максимална температура около минус 1. Атмосферното налягане ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 19.2 през 2010 г., а най-ниската измерена минимална е минус 19.9 през 1990 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 48 минути и ще залезе в 17 часа и 00 минути. Фаза на Луната: две денонощия след новолуние.

В сряда и четвъртък ще има значителна облачност с превалявания от дъжд и мокър сняг. Има опасност от заледявания. Ще духа слаб вятър, без определена посока, на моменти ще бъде тихо. В четвъртък след обяд вятърът ще се усили от запад. Очаква се затопляне и минималните температури в сряда ще бъдат между минус 7 и минус 4, в четвъртък между минус 4 и минус 1. Максималните ще бъдат между 0 и 3. От петък до понеделник ще преобладава време с променлива облачност, с временни увеличения до значителна. В понеделник на места е възможно да превали слаб дъжд и мокър сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Мимималните температури ще бъдат между минус 6 и минус 3. Максималните ще бъдат между 0 и 3.

Над западните и централните части на Стара планина във вторник ще има незначителна облачност. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 9. В сряда и четвъртък ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м бързо ще се повишават и късно след обяд в сряда ще бъдат около 0. В четвъртък температурите на 1200 м ще достигат до 3. От петък до понеделник ще има променлива до значителна облачност. В понеделник на места е възможно да превали дъжд и мокър сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад. Максималните температури в петък на 1200 м ще бъдат около минус 5. От събота се очаква затопляне и температурите на 1200 м от събота до понеделник ще бъдат между минус 3 и 0. Максималните температури през целия период ще бъдат с около 3 до 6 гр. по-ниски от температурите на 1200 м.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *