6 четения

Търновските артисти гостуват с пиесата „Музикантът” в театър „София”

НА СЦЕНАТА НА ТЕАТЪР „СОФИЯ“ ЩЕ ГОСТУВАТ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИТЕ АРТИСТИ С ПИЕСАТА НА ЛЮБЕН БОСИЛКОВ – РОЙС „МУЗИКАНТЪТ“. Спектакълът, направен по текста на великотърновския драматург, който е и режисьор, ще бъде представен на 13 януари от 18 часа в камерна зала. На представлението в София Босилков, който е и режисьор на постановката, е поканил редица известни театрали. Сред тях са драматургът и режисьор Юрий Дачев, режисьорът Николай Ламбрев, актьорите Руси Чанев, Жорета Николова и Христо Мутафчиев, който е и председател на Съюза на артистите в България, драматурзите Христо Бойчев, Теодора Димова, Пламен Дойнов и др.

„Музикантът” е последният авторски спектакъл на Любен Босилков – Ройс, чиято премиера беше миналата година. Сценографията е на Лидия Къркеланова, а музиката е на Николай Иванов – Ом. Главните роли са поверени на Стефка Златкова и на актьора Димо Димов от габровския театър.

Спектакълът е направен като късометражен филм, в който главните герои Сара и музикантът Фома пътуват един към друг в търсене на любовта. За да реализира идеята си, режисьорът е използвал кинематографични средства, сред които са ретроспекция и специфично осветление. „Интересувам се от театъра, който е като кино, защото в мен той съществува като такъв. Аз съм за постановки с кинематографичен подход, където освен фабулата, от първостепенно значение е и монтажът на отделните етюди. Театърът като изкуство е животът, но такъв, какъвто си го представяме”, споделя Любен Босилков – Ройс.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!