51 четения

За 10 часа екип на Еленския район на ВиК „Йовковци“ отстрани тежка авария

Близо 10 часа в труднодостъпен район работи екип на Еленския район на ВиК „Йовковци“ по отстраняване на много тежка авария. Пробойна в тръба на довеждащия водопровод от помпена станция „Йовковци“ до резервоара над Елена остави без вода през целия ден по-голямата част от града, която се захранва от язовира.

Сигналът за аварията е подаден от дежурния още в 8 часа сутринта, който установява, че в резервоара не постъпва вода. ВиК специалистите бързо установяват, че аварията е в труднодостъпен район на 12 км от града. Теренът е между отдавна обезлюдените села Писараци и Развалаци – навътре в Балкана, и минава покрай дълбоки дерета. Отстраняването на аварията е било силно затруднено от минусовите температури и падналия сняг. Пробойната на голямата тръба бе с размер ф 400 и на 1.50 м дълбочина.

„При тази усложнена ситуация имах резерви, че ще успеем да се справим, но екипът на нашия район – багеристът, двамата техници и петима водопроводчици, прояви мъжество и истински професионализъм и успя в късните часове на деня да пусне водата. Благодаря и на всички наши потребители, които проявиха разбиране и ни оставиха спокойно да си свършим работата“ – каза началникът на района в Елена Стефан Минчев.

Кметът инж. Дилян Млъзев също благодари на целия екип на ВиК „Йовковци“ – район Елена, и на неговия началник за бързата организация по отстраняване на тежката авария.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!