21 четения

Образователното министерство даде 19 000 лева за нови компютри на гимназията по електроника

19 000 ЛВ. ЗА НОВИ КОМПЮТРИ ПОЛУЧИ ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ЕЛЕКТРОНИКА „АЛЕКСАНДЪР ПОПОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Техниката е достатъчна, за да бъдат обзаведени четири кабинета.

Така училището вече е успяло да закупи компютърни конфигурации, които разполагат с най-модерен хардуер, както и други устройства, които са в полза на учениците, които се занимават с компютърна техника и технологии. Гимназията разполага още с лаборатория за обучението по професията „Електрообзавеждане на автомобилна техника”. Залата е оборудвана с най-модерните машини, които диагностицират проблемите с автомобила и правят електронна обработка на данните. В нея могат да се провеждат и часове по математика и физика.

Директорът на гимназията Нели Николова е поискала това финансиране от министъра на образованието заради новите специалности „Промишлена естетика и дизайн” и „Логистик спедитор”, по които започва да работи училището. Те са договорени със Съюза на превозвачите в Пловдив, Българската стопанска камара и представители на бизнеса в цялата страна, които са настояли гимназията да подготвя кадри по тези професии. Обучението може да започне още тази година, стига експертната оценка на Регионалното управление на образованието да е положителна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *