Прогноза за времето през периода 13 – 17 януари 2019 г. | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Прогноза за времето през периода 13 – 17 януари 2019 г.

Публикувана на: 10.01.2019г. 770 прегледа

От неделя до четвъртък ще преобладава време с променлива облачност, с временни увеличения до значителна. В сряда на места са възможни слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. От неделя до вторник ще духа слаб до умерен вятър от запад. В сряда и четвъртък ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури в неделя и вторник ще бъдат между минус 8° и минус 5°, в понеделник, сряда и четвъртък ще бъдат между минус 5° и минус 2°. Максималните температури в неделя и вторник ще бъдат между минус 3° и 0°, в понеделник, сряда и четвъртък ще бъдат между 0° и 3°.
Над западните и централните части на Стара планина в петък рано сутринта ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от сняг. Преди обяд валежите ще спират и след обяд облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. рано сутринта ще бъдат около минус 3°, през деня бавно ще се понижават.
В събота ще има незначителна облачност. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м. ще бъдат около минус 5°.
От неделя до четвъртък ще има променлива до значителна облачност. В сряда на места е възможно да превали сняг. От неделя до сряда ще духа силен вятър от северозапад. В четвъртък ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури в неделя на 1200 м. ще бъдат около минус 5°, в понеделник – около минус 1°. Във вторник се очаква краткотрайно захлаждане и максималните температри на 1200 м ще бъдат около минус 8°. В сряда и четвъртък температурите ще се повишават и максималните на 1200 м в сряда ще бъдат около минус 1°, в четвъртък- около 2°. Максималните температури през целия период ще бъдат с около 3° до 6° по-ниски от температурите на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *