На Самоводската чаршия се работи без почивка и при минусови температури, ще е завършена месец по-рано

СТРОИТЕЛИ ЗАГЪРБВАТ СТУДА, СНЕГА И КИШАТА И РАБОТЯТ БЕЗ ПОЧИВКА И ПРИ МИНУСОВИ ТЕМПЕРАТУРИ, ЗА ДА ЗАВЪРШАТ САМОВОДСКАТА ЧАРШИЯ ДО МАРТ. Изцяло се пренарежда калдъръмът, като ниските градуси не пречат на технологията за полагане. „Не изливаме бетон, нито ползваме лепила, а работим по стария способ от миналото, както е правил и Колю Фичето. С посипка и мастари изравняваме нивата и трамбоваме основата, а отгоре плътно нареждаме гранитните плочи и запълваме фугите. Условията са трудни, но обектът трябва да се завърши преди началото на туристическия сезон“, разказаха майсторите. Изпълнител на обекта е обединение „Мистрал Енел” ДЗЗД, което паралелно прави и ремонт на прилежащите улици – „Независимост”, „Стефан Стамболов”, „Велчо Джамджията”, „Иван Вазов”, „Читалищна”, „Михаил Кефалов”, „Георги Сава Раковски“ и изгледните площадки по ул. „Стефан Стамболов”. Общата стойност за този район е 1 877 239,66 лв.

Зимата завари улицата, която е и сред най-посещаваните туристически обекти, в кал и руини. Срокът за завършване на реконструкциите изтича в края на април, но изпълнителите са убедени, че може да приключат месец по-рано. От кметството коментираха, че се съобразяват с празници и туристическия сезон, но вече няма накъде, защото чаршията трябва да се направи, тъй като текат срокове за отчитане на получените по проекта средства.

ЦЯЛОСТНИЯТ РЕМОНТ СТАРТИРА ПРЕЗ НОЕМВРИ, тъй като реконструкцията на най-посещавания наред с Царевец туристически обект бе отложена от миналата пролет по настояване на занаятчиите и за облекчение на туристите. Сега се ремонтират близо километър калдъръми и се подменят водопроводи и подземни комуникации под тях.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *