На Самоводската чаршия се работи без почивка и при минусови температури, ще е завършена месец по-рано | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

На Самоводската чаршия се работи без почивка и при минусови температури, ще е завършена месец по-рано

Публикувана на: 11.01.2019г. 1651 прегледа

СТРОИТЕЛИ ЗАГЪРБВАТ СТУДА, СНЕГА И КИШАТА И РАБОТЯТ БЕЗ ПОЧИВКА И ПРИ МИНУСОВИ ТЕМПЕРАТУРИ, ЗА ДА ЗАВЪРШАТ САМОВОДСКАТА ЧАРШИЯ ДО МАРТ. Изцяло се пренарежда калдъръмът, като ниските градуси не пречат на технологията за полагане. „Не изливаме бетон, нито ползваме лепила, а работим по стария способ от миналото, както е правил и Колю Фичето. С посипка и мастари изравняваме нивата и трамбоваме основата, а отгоре плътно нареждаме гранитните плочи и запълваме фугите. Условията са трудни, но обектът трябва да се завърши преди началото на туристическия сезон“, разказаха майсторите. Изпълнител на обекта е обединение „Мистрал Енел” ДЗЗД, което паралелно прави и ремонт на прилежащите улици – „Независимост”, „Стефан Стамболов”, „Велчо Джамджията”, „Иван Вазов”, „Читалищна”, „Михаил Кефалов”, „Георги Сава Раковски“ и изгледните площадки по ул. „Стефан Стамболов”. Общата стойност за този район е 1 877 239,66 лв.

Зимата завари улицата, която е и сред най-посещаваните туристически обекти, в кал и руини. Срокът за завършване на реконструкциите изтича в края на април, но изпълнителите са убедени, че може да приключат месец по-рано. От кметството коментираха, че се съобразяват с празници и туристическия сезон, но вече няма накъде, защото чаршията трябва да се направи, тъй като текат срокове за отчитане на получените по проекта средства.

ЦЯЛОСТНИЯТ РЕМОНТ СТАРТИРА ПРЕЗ НОЕМВРИ, тъй като реконструкцията на най-посещавания наред с Царевец туристически обект бе отложена от миналата пролет по настояване на занаятчиите и за облекчение на туристите. Сега се ремонтират близо километър калдъръми и се подменят водопроводи и подземни комуникации под тях.

С. МАРИНОВ

loading...

Коментари за "На Самоводската чаршия се работи без почивка и при минусови температури, ще е завършена месец по-рано"

 • 11.01.2019 в 14:12

  Чакаме резултата. Да видим красивият ни град още по- красив.

  Отговор
 • 11.01.2019 в 21:35

  Браво на фирмата изпълнител! От ноември 2018 до април 2019! Само 6 месеца! Какво да кажем за улица „Гурко“, която се разкопа в началото на март 2018 и не знаем кога ще приключи . Става дума за първите 100 метра в началото на улицата. Вече 10 месеца участъкът не е завършен. Фургони те и техниката на фирмата изпълнител се махнаха. Няколко пъти във вашия вестник се пише, че улицата е готова. Вече редовния отговор е „участъкът не е завършен“.

  Отговор
 • 12.01.2019 в 16:47

  С посипка и без лепила и бетон ….трамбовате по стара тенология….Аха….гениално!!! Само, че по времето на Колю Фичето не е имало автомобили и бусове да намелят настилката ви за два три месеца…Пет години е гаранционният срок и си мисля, че дооооста ще трамбовате на всеки няколко месеца да си оправяте бакиите….

  Отговор
 • 14.01.2019 в 9:59

  Аха, тъкмо да я довършат , не да я завършат !

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *