Новини

През целия период променливо, с редуване на слънце, дъжд и сняг, дневните температури ще варират около нулата

През нощта ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между минус 3 и 0. За В. Търново се очаква минимална температура около минус 2 гр. Рано сутринта ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от дъжд и сняг. Преди обяд валежите ще спират и около и след обяд облачността ще се разкъса. През деня ще духа слаб до умерен вятър от запад. Максималните температури ще бъдат между 0 и 3. За В. Търново се очаква максимална температура около 2 гр. Атмосферното налягане ще се повишава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 21.7 гр. през 2015 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 14.5 през 2004 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 47 минути и ще залезе в 17 часа и 03 минути. Фаза на Луната: пет денонощия след новолуние.

В събота ще преобладава време с незначителна облачност. През деня ще духа слаб до умерен вятър от запад. Минималните температури ще бъдат между минус 13 и минус 8, за районите около р. Дунав между минус 8 и минус 5. Максималните температури ще бъдат между минус 1 и 2 гр. От неделя до четвъртък ще преобладава време с променлива облачност, с временни увеличения до значителна. В сряда на места са възможни слаби превалявания от дъжд и мокър сняг. От неделя до вторник ще духа слаб до умерен вятър от запад. В сряда и четвъртък ще духа слаб вятър без определена посока, на моменти ще бъде тихо. Минималните температури в неделя и вторник ще бъдат между минус 8 и минус 5, в понеделник, сряда и четвъртък ще бъдат между минус 5 и минус 2. Максималните температури в неделя и вторник ще бъдат между минус 3 и 0, в понеделник, сряда и четвъртък ще бъдат между 0 и 3 гр.

Над западните и централните части на Стара планина в петък рано сутринта ще бъде облачно, на места със слаби превалявания от сняг. Преди обяд валежите ще спират и след обяд облачността ще се разкъса. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м рано сутринта ще бъдат около минус 3, през деня бавно ще се понижават. В събота ще има незначителна облачност. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 5. От неделя до четвъртък ще има променлива до значителна облачност. В сряда на места е възможно да превали сняг. От неделя до сряда ще духа силен вятър от северозапад. В четвъртък ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури в неделя на 1200 м ще бъдат около минус 5, в понеделник около минус 1. Във вторник се очаква краткотрайно захлаждане и максималните температури на 1200 м ще бъдат около минус 8. В сряда и четвъртък температурите ще се повишават и максималните на 1200 м в сряда ще бъдат около минус 1, в четвъртък около 2. Максималните температури през целия период ще бъдат с около 3 до 6 гр. по-ниски от температурите на 1200 м.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *