Търновски студенти опитаха средиземноморски коледни рецепти | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Търновски студенти опитаха средиземноморски коледни рецепти

Публикувана на: 11.01.2019г. 44 прегледа

СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ КОЛЕДНИ РЕЦЕПТИ ОПИТАХА МИНАЛИЯ ДЕН СТУДЕНТИТЕ, КОИТО ПРИСЪСТВАХА НА ПРЕЗЕНТАЦИЯТА „Коледни традиции и обичаи в Гърция, Франция, Италия и Испания”. Нестандартното представяне на традициите на четирите държави се проведе в Центъра за гръцки език и култура към Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Студентите, преподавателите и гостите на проявата имаха възможност да научат повече за културата на средиземноморските народи, за обичаите на всяка от страните по време на коледните и новогодишни празници. За участниците беше подготвена и кръстословица с въпроси за традициите и кухнята на Гърция, Франция, Италия и Испания.

След това всички опитаха от традиционния гръцки сладкиш с късмети „Василопита“, торта от Италия, сладки от Франция и Испания.

Събитието беше организирано от центъра „Гръцки език и култура”, Франкофонския център за документация и информация, Испанския център и колегиума по италиански език към Филологическия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!