Повече от милион вложи Търновската община в ремонта на детска градина "Рада войвода" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Повече от милион вложи Търновската община в ремонта на детска градина „Рада войвода“

Публикувана на: 14.01.2019г. 206 прегледа

ПОВЕЧЕ ОТ МИЛИОН ВЛОЖИ ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО В РЕМОНТА НА ДЕТСКА ГРАДИНА „РАДА ВОЙВОДА“ В КВ. „ЧОЛАКОВЦИ“. С тези средства са обновени всички вътрешни помещения и обзавеждането в тях, монтирани са нови врати и вътрешна дограма, подменени са ВиК мрежата и елинсталациите, както и цялата вентилация, монтирана е нова котелна инсталация. Сградата е топлоизолирана, газифицирана и климатизирана, монтирани са и слънчеви колектори. Ремонтните дейности обхванаха двора, всички детски площадки, пътеки и огради. Монтирана е рампа за хора с увреждания.

Подобна по мащабите си дейност не е реализирана от строителството на детската градина през 70-те години на миналия век.

Основният ремонт е част от големия проект на Община Велико Търново по ОП „Региони в растеж“ за модернизация на образователната инфраструктура, който обхваща три детски градини – „Рада Войвода“, „Пролет“ и „Ален мак“, както и училищата СУ „Владимир Комаров“, СУ „Г. С. Раковски“ и Спортно училище – Велико Търново.

Общо 7,9 милиона лева е безвъзмездната финансова помощ за целия проект, средствата, с които Община Велико Търново участва, са в размер на 805 000 лева.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!