Горнооряховските локомотивци спряха втория в класирането в оспорван мач

„Локомотив“ – „Добруджа“ 28:24 (13:13)

Престижна победа срещу втория във временното класиране на мъжкото хандбалното първенство записа горнооряховският „Локомотив”. Младият отбор на „железничарите“ се наложи с 28:24 над „Добруджа” пред многобройните фенове, изпълнили спортна зала „Никола Петров”. Въпреки разликата в опита и в натрупаните досега точки домакините започнаха много амбицирано и със самочувствие. През първото полувреме резултатът се движеше гол за гол, като нито един от съперниците не успя да направи разлика. Така финалната сирена прозвуча при 13:13 и остави развръзката за след почивката. Втората част се оказа още по-драматична и дори инфарктна в някои моменти. Гостите успяха първи да направят разлика и поведоха с три гола в 40-ата минута. Локомотивци бързо се върнаха в мача и в 50-ата изравниха 22:22. В последните 10 минути домакините не изпуснаха контрола над играта и постепенно наложиха волята си, за да се поздравят с крайния успех.

През паузата между полувремената талисманът на ХК „Локомотив” – Георги Симеонов – Катеричока закри кампанията в подкрепа на младия хандбалист Ивелин Дачев, връчвайки му събраната сума от 351 лв.

Младият хандбалист получи тежка контузия в края на миналата година. Цената на лечението и рехабилитацията е непосилна за неговото семейство и за да му се помогне, се организираха поредица от благотворителни акции, в които се включиха много горнооряховчани. Началото на кампанията обяви именно Георги Симеонов, който от години помага на нуждаещи се от лечение. За своите дела той намери място сред Достойните българи за 2015 г., а в навечерието на Нова година получи и награда за добротворчество от Община Горна Оряховица.

„Локомотив”: В. Лазаров, Г. Маринов, Ст. Димитров, И. Хаджиев, Р. Йорданов, Й. Михнев, Т. Калчев, В. Даскалов, П. Николов, Л. Димитров, Вл. Йоргов, Е. Синигеров, Пр. Митев, М. Иванов, Н. Генов.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *