Малките шахматисти на „Етър“ с отличия от купа „Траяна“

140 състезатели от 30 клуба участваха в шахматната надпревара за купа „Траяна“ в Стара Загора.

Те бяха разделени на три групи по възраст. ШК „Етър“ спечели два сребърни медала. При 10-годишните Стефани Бижева раздели 1-2 място при момичетата, но остана втора по допълнителни показатели. Тя стартира с 4 победи и качи с 8 точки рейтинга си. След това срещна победителя при момчетата Мартин Димитров от Варна, срещу когото игра отлично, но направи грешка в края на играта и загуби. Стефани завърши с 5 точки, заедно с Йоана Кръстева от „Елит“ (София). Трета е представителката на домакините Фабияна Костадинова.

В същата група отлично класиране записа Слав Чамурков. Той е пети при момчетата с 5 точки от 4 победи, 2 ремита и 1 загуба. Неговият брат близнак Веселин Чамурков и Мартин Кънчев стартираха успешно, но втория ден не издържаха на напрежението и останаха по-назад в класирането с по 3,5 точки. Успешен дебют направиха Велислав Величков, Александър Александров и 6-годишният Виктор Стоядинов при най-малките.

В турнир „В“ – до 12 – 14 години, Кристиан Ангелов от „Етър“ спечели сребърен медал с 5 точки. Той беше един от лидерите в групата, но загуба в последния кръг от победителя в турнира Васил Кондов от Сливен го лиши от златото. Съотборникът му Никола Стоянов остана с 3 точки.

В открития турнир „С“ по ускорен шах също имаше представители на великотърновския клуб. Емил Петков зае призовото 5-о място. Стилиан Ангелов е втори до 14 години и покачи рейтинга си с 22 точки. Архитект Никола Лалев записа 19-о място след дълго отсъствие на турнирната сцена.

Всички участници получиха сертификати и сувенири, а призьорите купи, медали и парични награди, разказа треньорката Светла Йорданова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *