Механа „Тихият кът“ „съживи“ идеята за хладилник за бедни в старата столица

От началото на 2019 година работещите в механа „Тихият кът“ периодично зареждат с храна хладилника за бедни във Велико Търново. Той бе доставен в града като част от благотворителната кампания „Ако си дал“ преди 3 години и се намира до Съдебната палата. Екипът на заведението забелязал, че хладилната витрина почти винаги е празна и идеята за инициативата угасва. За сметка на това все още продължават да дежурят бездомни хора около мястото, с надежда някой да остави нещо, годно за консумация.

„Решихме, когато от дневното меню остане храна, вместо да я изхвърляме, да я слагаме в хладилника за бедни. Така ще нахраним някой, който наистина има нужда и ако можем да предотвратим поне един човек да рови в контейнерите, за нас е голямо удовлетворение“, заяви Венцислава Стоянова, съдружник в механата.

Ястията в механата са изцяло от традиционната българска кухня и това според нея допълнително ще зарадва тези, които ги консумират, тъй като вкусът е максимално близък до този на домашната храна.

Венцислава апелира към собствениците и управителите на останалите заведения за хранене във Велико Търново да последват примера. Според нея, ако поне половината ресторанти подкрепят кампанията, витрината ще е пълна през цялата седмица.

Галина ГЕОРГИЕВА

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *