6 четения

Гросмайстор по кореспондентски шах е победител в януарското издание на турнира „Втора младост“

Със 7,5 от 9 възможни точки Младен Гуджев спечели първото издание за годината на турнира “Втора младост”. Втори в класирането на надпреварата в едноименния клуб на пенсионера във В. Търново е мс Иван Илийков с 5,5 точки, а трети – Тодор Стоянов с 5 точки. Четвърто – пето място заеха Станьо Гатев и Живко Хлебаров с по 4,5 точки.

Изненадата бе деветото място на футболната легенда и шахматист Димитър Цеков, който е с 3,5 т, последен е Петър Агов с 3. Така двамата ще минат през ситото на квалификациите за следващия турнир, който е в средата на февруари. В тях могат да участват всички желаещи над 60 години, съобщи Станьо Гатев

Ветераните бяха трогнати от жеста на семейството на починалия неотдавна техен колега Иван Цанов, който е първият майстор на спорта в историята на великотърновския шахмат. Той бе един от най-възрастните участници в първенствата за ветерани, многократно е печелил и турнирите „Шапката на Капабланка” и „Втора младост” във В. Търново. В деня на турнира покойният Иван Цанов трябваше да навърши 87 години и неговата съпруга Радка и синът му бяха приготвили почерпка за бившите му колеги. Ветераните обмислят идеята да направят през месец май специален турнир в памет на Иван Цанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *