7 четения

Кметът на Свищов стана зам.-председател на Организацията за управление на Дунавски туристически район

КМЕТЪТ НА СВИЩОВ ГЕНЧО ГЕНЧЕВ БЕШЕ ИЗБРАН ЗА ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДУНАВСКИ ТУРИСТИЧЕСКИ РАЙОН на проведеното в Русе учредителното събрание на новата организация. Учредителите са приели устав и са избрали състав на органите за управление. За председател на 9-членния Управителен съвет е бил избран кметът на Русе Пламен Стоилов, а за зам.-председател – кметът на Свищов Генчо Генчев.

Учредители на Организацията за управление на Дунавски туристически район са 17 общини, 6 областни администрации, 3 туристически сдружения, вписани в Националния туристически регистър, РУ „Ангел Кънчев“ и 1 професионална гимназия. В състава на Дунавски туристически район влизат 67 общини, което го прави най-голям спрямо другите осем, с общо 21% от територията на страната и 16% от населението.

Организацията за управление на Дунавски туристически район ще извършва дейности, свързани с формиране на регионални туристически продукти и осъществяване на регионален маркетинг и реклама на територията на Дунавски туристически район.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!