10 четения

Седмичен хороскоп Прогноза за периода 18 – 24 януари

Осъзнайте недостатъците си и тихо ги анализирайте

Здраве: През тази седмица акцент в здравния хороскоп е пълнолунието в понеделник, съпроводено с първото за тази година лунно затъмнение. Затъмненията са чести явления и това не бива да ви плаши, но сегашното е по оста Лъв – Водолей. Енергията на Луната в пиковия момент на пълнолунието ще засегне хората с лабилна психика. Онези, които имат проблеми с кръвното налягане и сърдечния мускул, аритмия. През цялата седмица не се претоварвайте с нерви и емоции. В неделя, понеделник и вторник избягвайте кофеина и цигарите. Алкохола също дръжте в разумни граници, за да не предизвикате излишни главоболия и чакане пред лекарския кабинет.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са петък, ако искате косата ви да расте по-бързо, и вторник, сряда и четвъртък, в случай че желаете тя да расте по-бавно. Неблагоприятни дни за фризури – събота, неделя, понеделник. Коламаска можете да направите днес, във вторник, сряда и четвъртък. Масажи: Лечебни – сряда и четвъртък, ароматни – днес. Обеци и татуировка: Позволени през целия период. Сауна и парна баня: Забранен е престоят в парна баня днес.

Хранене и диета: Хапвайте умерено днес и през уикенда, като избягвате мазните храни и храните, соленото и алкохола, за да си спестите евентуални проблеми с кръвното налягане и сърцето. Лунната диета стартира в понеделник, 21 януари, точно в 7,15 часа, с настъпване на фаза пълнолуние. Това е и първият от 14-те следващи дни, в които отслабваме по-лесно, а организмът се освобождава от натрупаните токсини. Понеделник и вторник са подходящи дни за стартиране на дългосрочна диета или хранителен режим, който ще даде своите дълготрайни резултати в бъдеще. Не отлагайте за следващия месец. Започнете го сега.

Основни звездни аспекти: През тази седмица Луната е на гости на Близнаци, Рак, Лъв и Дева, като пълнолунието по оста Лъв – Водолей изисква реорганизация в кръга от приятели и познати. Както и съвсем нов поглед на приятелствата и на това какво ние даваме на хората, които наричаме „приятели”, и с какво те допринасят за нашия живот. Не се притеснявайте да отстраните онези, които ви дърпат назад, и продължете пътя си с тези, които ви помагат да вървите напред чрез сърдечно отношение, критика и обич. Да внимават всички, които са родени в близнаци, Рак, Лъв и Дева. За тях предстои важна седмица.

Седмицата ще е важна не само за тях, а и за останалите представители на зодиакалния кръг. В неделя Меркурий и Плутон са в съвпад. Аспектът повдига човешкото его до степен, в която забравяме откъде сме тръгнали. Владейте мислите и емоциите си, за да не изречете слова, за които да съжалявате. Както и не извършвайте действия, от които впоследствие ще ви е срам. В понеделник настъпва пълнолунието в Лъв. Венера е в квадратура с Нептун и Марс е в квадратура със Сатурн. Бъдете особено внимателни в този ден, защото той може да ви донесе необратими последствия и крайно негативни влияния, ако сте неосъзнати, арогантни и обвинявайте войнствено другите за своите собствени неволи. Осъзнайте недостатъците си и тихо ги анализирайте. От този ден зависят и следващите шест месеца. Внимавайте какво вършите и как говорите с хората около себе си. Напишете на лист десет неща, които искате да довършите в живота си в следващите шест-седем месеца. В дните до края на работната седмица запазете спокойствие и общувайте нормално с близки, приятели и колеги. В сряда Меркурий и Уран са в квадратура, за да изпитат желанието ви да приемете чуждите недостатъци, както и да помислите върху критиката, която хората отправят върху вас.

ОВЕН

Мислете за нови неща

През този период сте силно мобилизирани, общувате с хората около себе си, постоянно поддържате връзка с онези, от които зависи успеха ви. Така ще постигнете добри резултати. Внимавайте обаче, защото често изпадате в двете крайности – едната е пълен егоцентризъм и никакво съобразяване с чуждото мнение. Другата е ненужно себеотдаване и угаждане в името на другите. Балансирайте емоциите си. В понеделник настъпва пълнолуние в Лъв. Време е да пренастроите своите интереси и да потърсите начин за разширяване на кръгозора. Мислете иновативно. В средата на идната работна седмица предстои да получите добри новини, които ще ви помогнат в този процес.

ТЕЛЕЦ

Владейте емоциите

И през тази седмица ще борите своите собствени страхове. Всъщност те се оказват най-големите ви врагове. Предизвикват ненужни емоции и нарушават равновесието в мислите и чувствата ви. Време е да започнете да мислите позитивно и чрез положителните си мисли да разсеете облаците около себе си. Приключете с някои дела, които отлагахте дълго време. Бъдете внимателни около пълнолунието в понеделник. То предизвиква бурна река от мисли, емоции и преживявания. Овладейте ги, за да не се трансформират в нервно неразположение и разстройство.

БЛИЗНАЦИ

Доволни сте от себе си

Имате съвсем малко дни на затишие, което ви беше нужно към този момент. Намирате се в период на преоценка, анализ и възможност да направите нови планове. Но бързайте с планирането, защото няма да имате много време за това. Идната работна седмица е активна, забързана и събитията следват светкавично едно след друго. Запасете се с максимално количество сили и енергия, за да се справите с всички предизвикателства. В личен план сте напрегнати. Такива сте заради кратките срокове, които трябва да гоните в службата и заради това, че цялото ви внимание е насочено в тази сфера. Жертвата си заслужава, защото ще постигнете много, а и ще сте доволни от себе си в службата.

РАК

Пазете си парите

И през следващата една седмица вие ще се чувствате потиснати, нервни и раздразнителни. Предусещате нелоялна конкуренция на работното място, изразена в действията на точно определени ваши колеги. Не се сърдете на тях, а на себе си – все пак вие го допуснахте в последно време, като се предоверихте и оставихте някои неща на самотек. Събитията сега ви показват, че сте сгрешили. Пълнолунието в понеделник иска от вас да направите сметка на бюджета си до края на януари и да не предприемате резки промени и рискове, защото можете да си предизвикате сериозни загуби. Сега финансите ви са критична точка в хороскопа. Пазете ги.

ЛЪВ

Палите искрата

И при вас звездната обстановка не е никак спокойна. Слънцето навлиза във Водолей, откъдето прави опозиция на знака ви. Чака ви месец на провокации и възможности да изразите мнението си по-ярко. Да опонирате и да изложите своите мисли и идеи, без да се страхувате от това, че ще бъдете сочени с пръст. Ето защо се очертава неспокойна седмица. Седмица, която ви вади извън границата на комфорт. Мислете обективно и нещата ще си дойдат на мястото. А ако не си дойдат, вие ще ги подредите по начина, по който ги виждате. Но ще сте между чука и наковалнята, по-често за добро.

ДЕВА

Живейте с другите

Време е да се обърнете напред към бъдещето и да задвижите колелото на своите сили. Ще видите, че ако покажете себе си на обществото, и обществото ще ви покаже своите симпатии, ще ви приеме и ще направи съюз с вас. Бъдете готови да говорите открито и да поставите картите на масата. Пълнолунието в Лъв изисква от вас да излезете от границата си на комфорт, да започнете да гледате по-мащабно на света около себе си и да допуснете, че хората около вас също имат мнение. Мнение, с което трябва и вие да се съобразите понякога. Тази взаимност ще ви се отрази много добре не само през идната седмица, а и като цяло през годината.

ВЕЗНИ

Осъзнайте минусите си

Търсите подходящ начин, за да разрешите вече натежали на плещите ви проблеми. Тази седмица ви предлага точно това – възможност да разкриете пътища или пътечки, чрез които не да заобиколите, а да се срещнете с трудностите и да ги разрешите. Лунното затъмнение ви помага да се видите отстрани в обществото, в което движите и се развивате – как ви възприемат хората и какви минуси ви приписват. Защо го правят. Направете си анализа, имате нужда от това. Не се депресирайте. По ваше мнение вие не притежавате минуси, но повярвайте и в обратната теория. За ваше добро е.

СКОРПИОН

Натоварен период

Натоварен и доста изнервящ период предстои пред вас. Лунното затъмнение е време, в което не се чувствате комфортно нито емоционално, нито физически. Избягвайте дейностите, които ви товарят, от днес до понеделник. Не се карайте с никого, защото това също ви причинява допълнителен стрес. През новата работна седмица разрешете наболелите служебни въпроси и проблеми, без да го отлагате за по-нататък. Използвайте трудностите като повод за мотивация да действате по-сериозно и креативно.

СТРЕЛЕЦ

Захвърлете страховете

Предстои ви седмица, в която е повече от важно да реорганизирате средата, в която движите и живеете. Ако се чувствате добре сред приятелите си, останете с тях. Ако обаче изпитвате дискомфорт от присъствието на някои хора – просто ги отстранете от живота си. Днес и през уикенда това може да се получи от само себе си. И не съжалявайте, ако някой си е тръгнал от живота ви току-така. Просто е трябвало да се случи. Новата работна седмица е важна, защото ви дарява нови идеи и силна мотивация да ги превърнете в реалност. Забравете страховете си и действайте решително.

КОЗИРОГ

Очаква ви подем

Избягвайте излишните разходи от днес до понеделник, за да не си причините сериозна финансова нестабилност до края на месец януари. Моментът на лунно затъмнение дава известен отпечатък върху материалното ви благосъстояние и затова съветът ми е да го запазите в поносими граници, без излишни харчове. През новата работна седмица ви чака подем. Срещата на Меркурий с Марс ще ви се отрази облагородяващо за мисленето, защото ви носи нови идеи, а и възможност да ги реализирате по един нов, нетрадиционен начин. Разбира се, трябва да сте малко по-агресивни, подвижни и настъпателни. Няма как да успеете, без да излезете извън границата си на комфорт.

ВОДОЛЕЙ

Изяснявате отношения

След приятната любовно-лирична седмица, която изпращате, идва време, в което следва да се вземете в ръце и да продължите напред без розови очила. Налага се да бъдете малко по-прагматични, да вземате бързи, но правилни решения и да вършите работата си сериозно и без отлагане. Лунното затъмнение е момент, който поставя хиляди въпроси в партньорските ви взаимоотношения. Някои връзки се разпадат, други стават все по-силни в зависимост от това дали са истински или не. Затова и седмицата е не седмица на любовта, а седмица на изпитанията в тази сфера. Приемете ги като шанс да проверите отношенията си с половинката.

РИБИ

Погрижете се за здравето

Въпреки напрежението ви очаква благоприятно време, през което ще реализирате идеите си, а и ще успеете да ги пласирате благополучно. Притежавате сили, енергия и инициативност – друго не се иска от вас. Лунното затъмнение в понеделник предупреждава за активиране на някои здравословни проблеми, затова днес и през уикенда живейте и се хранете природосъобразно, давайте си нужната почивка и не прекалявайте с кофеиновите напитки. Засилете имунната си система, приемайте витамини и спортувайте. Дори и да не ви се иска. Новата седмица ви носи идеи, шансове, възможности. Грабнете ги с желание и хъс.

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

18 януари. Родени сте на ден, определящ кармична разплата, спечелена заради някои непочтени действия в минали прераждания. Вашата съдбовна мисия в този живот е да се научите на любов към близките, да премахнете егоизма, с който се отнасяте към света, да бъдете по-отворени към хората около вас и да живеете за тях, а не за себе си. Само така ще получите тяхната истинска подкрепа и любов. С половинката не бива да се отнасяте прекалено ревниво, за да не я загубите завинаги – това е минусът ви в любовта. Справите ли се с досадното си собственическо чувство, няма да имате никакви проблеми.

Годината, в която навлизате, ви сблъсква с трудности и бариери, които своевременно се налага да преодолявате. Това е изпитателна година, която има и своя скрит смисъл – да ви научи на прецизност и старателност, да ви покаже, че живеенето за днес без мисълта за утре не е най-правилният подход.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

19 януари. Импулсивни, прибързани и първични сте вие, родените на 19 януари – гранична дата между два зодиакални знака – Козирог и Водолей. Носите ината на първия и иновационното мислене на втория. Ето защо вие сте желана компания, в която винаги заемате център на вниманието. За партньори в бизнеса не сте предпочитани, тъй като обичате вашата дума да е последната и не сте склонни да преговаряте в името на компромиса. Родени сте да бъдете лидери, но вземайте по малко и от критиката, която ви се отправя, за да не се окаже един ден, че живеете в измислен свят, сътворен от вашите мечти и идеи. Съгласувайте мисленето си с това на другите хора.

Навлизате в чудесна година на промени, раздвижвания и чудесни възможности, които ще се разкрият пред вас. Ще ви се отвори път към чужбина и това ще ви донесе доста добри шансове за развитие. Бъдете активни и променете живота си ви по-добра посока.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове. Ако сте пушачи, лесно можете да преборите порока през тази година.

20 януари. Вие сте талантливи Водолеи, които не са достатъчно борбени и затова успехите ви в живота не са толкова изразени, колкото ви е заложено по съдба. Страховете ви са предизвикани от детските години, когато сте срещали немалко трудности и сте станали прекалено предпазливи. Винаги има един момент, в който се учите на борбеност и колкото по-рано дойде той, толкова по-добре за вас. Иначе сте обичливи, добронамерени и отзивчиви и често помагате на близките хора повече, отколкото трябва.

Навлизате в прекрасна година на стабилизация и хубави преживявания в сферата на отношенията и любовта. Това е година, през която не бива да сте толкова активни, да не предизвиквате промени, а да живеете за хармонично и ритмично с всичко, постигнато дотук.

Здраве: Възможни са чести настинки и проблеми с горните дихателни пътища, носоглътката и щитовидната жлеза.

Станислав Климентов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!