71 четения

СУ „Вела Благоева“ с революционен подход – въвежда и кетърингово хранене

КЕТЪРИНГОВО ХРАНЕНЕ ПО РАЗНООБРАЗНО МЕНЮ НАРЕД С ОБЯДИТЕ, ОСИГУРЯВАНИ ОТ ОБЩИНСКАТА КУХНЯ МАЙКА, ВЪВЕЖДА СУ „ВЕЛА БЛАГОЕВА“. Директорът Ангел Янчев е направил споразумение с ресторант „Равена“, които са готови да доставят няколко вида обедно меню до стола на школото. „Общественият съвет към училището в присъствието и на представител на Община Велико Търново ми делегира права да преговарям с кетърингови фирми, за да разнообразим обедите. В момента храната във всички училища се приготвя в кухня майка в „Св. Патриарх Евтимий“ и се доставя до останалите“, коментира Янчев.

3,50 лв. струва обядът от частния доставчик, като хранещите се имат възможност да избират между няколко менюта, в които са включени само полезни храни, включително риба, плодове и т.н 1,80 лв. пък струва купончето от кухнята майка, но според запознати качеството и количеството са доста ниски, коментират родители. „Просто целим да конкурираме и разнообразим, а учениците и родителите им да могат да избират и да са доволни“, коментира още Янчев.

Според запознати революционният подход в СУ „Вела Благоева“ ще има последователи, а училището се доказва като заведение, внедряващо иновативни подходи и практики.

С. НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *