21 четения

Цената на природния газ вече се определя за мегаватчас, а не за кубически метър

Цената на природния газ вече се определя за мегаватчас, а не за кубически метър. Услугите „разпределение“ и „снабдяване“, които са част от крайната цена на синьото гориво за потребителите, също се определят в енергийни единици, информират от газовия доставчик на региона „Овъргаз“. Компанията доставя енергия на своите клиенти, която в целия свят се мери в енергийни единици като мегаватчасове, а не в единици за обем като кубически метри.

Промяната се отнася единствено до начина на изчисление и няма да повлияе на нито една от компонентите в крайната цена на газа за клиентите на „Овергаз Мрежи“. Отчетените количества газ от измервателните им устройства ще се преизчисляват от кубически метри в мегаватчасове. Фактурирането на потребеното количество синьо гориво също ще бъде в енергийни единици, като това няма да се отрази на сметките на потребителите на газ.

С решението си за цената на газа от 1.01.2019 г. енергийният регулатор определи цените на природния газ при продажба от крайните снабдители единствено в енергийни единици.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!