ВТУ отваря врати за победителите в ученическия конкурс „Пространство и време“

ПРИДОБИВАНЕТО НА СТУДЕНТСКИ ПРАВА Е ГОЛЯМАТА НАГРАДА ЗА ПОБЕДИТЕЛИТЕ В ученическия конкурс „Пространство и време“. Най-добрите млади историци ще могат и тази година да си изберат специалност в Историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

В състезанието на Академията за лидери могат да участват гимназисти от цялата страна на възраст между 15 и 19 г. Тийнейджърите трябва да представят разработките си в три формата. В писмена форма ще се приемат исторически или географски есета и реферати. Темите за есетата и рефератите са 15. Учениците могат да представят още визуални разработки под формата на постер или мултимедийна презентация, както и електронни – блог на тема „Споделено за географията“.

Участниците в конкурса ще бъдат разпределени в две възрастови групи – IХ-Х и ХI-ХII клас. По-малките могат да се състезават и като екип, но абитуриентите задължително трябва да участват индивидуално заради възможността да си спечелят студентски права, съобщават от факултета. На 15 февруари изтича крайният срок за предаване на конкурсните материали. На 22 февруари ще бъдат обявени резултатите от предварителната селекция, а авторите на най-добрите разработки ще трябва публично да защитят идеите си и това ще стане на 1 март.

Най-добрите участници ще получат книги и грамота на Историческия факултет. Учениците от ХI и ХII клас, които са получили оценка над много добър 4,50, ще могат да се запишат за студенти в избрана от тях специалност на факултета. Участникът, получил най-висока оценка по скалата отличен, ще бъде освободен от кандидатстудентската такса от 40 лв.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *