7 четения

Мария се роди на Бабинден в Горна Оряховица

ПО ТРАДИЦИЯ И ТАЗИ ГОДИНА РЪКОВОДСТВОТО НА ОБЩИНА ГОРНА ОРЯХОВИЦА УВАЖИ ЕКИПА НА РОДИЛНОТО ОТДЕЛЕНИЕ В МБАЛ „СВ. ИВАН РИЛСКИ“. В празничния ден имаше цветя и подаръци за лекарите и акушерките. Специално внимание бе отделено на последното родено бебе в отделението – Мария. Момиченцето е родено вчера сутринта и е с тегло 2740 кг и 49 см. Майката е 30-годишната Диляна Кръстева и е от Лясковец. Това е третото й дете. Младата майка получи от кмета инж. Добромир Добрев цветя и подарък за малката Мария. Малката госпожица е кръстена на таткото – Мариян, който днес развълнувано черпеше с бонбони. „Семейства като вашето трябва да бъдат за пример. Нека да расте здрава й щастлива малката госпожица, а вие да се гордеете с трите си деца”, пожела на щастливото семейство инж. Добрев. Диляна и Мариян благодариха на екипа на горнооряховското АГ отделение и на общинското ръководство за оказания към майката и детето жест.

Празника за Деня на родилната помощ уважиха още заместник-кметовете Николай Георгиев, Йорданка Кушева и Деница Коева. На тържеството присъства и управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски” д-р Иван Иванов и екипът на родилно отделение. Здраве, професионални успехи и благодарни пациенти пожела и управителят на МБАЛ „Св. Иван Рилски“ д-р Иван Иванов. По думите му няма по-благородна кауза от тази на хората, които помагат да се появи нов живот. Според д-р Иванов ръководството на болницата прави всичко възможно за поддържане качеството на здравните грижи. През 2018 г. в апаратура и обзавеждане на АГО са инвестирани близо 43 хил. лв., осигурени от дарители, припомни управителят.

Инж. Добромир Добрев поздрави екипа на отделението с празника и пожела през 2019 г. в Горна Оряховица да се раждат още повече деца. „Вашият празник отразява любовта, професионализма, добротата и вярата в бъдещето. Пожелавам ви да съхраните борбеността, духа, упоритостта и всеотдайността към професията си. Бъдете здрави и благословени”, каза още кметът. Инж. Добрев увери всички присъстващи лекари, акушерки, медицински сестри, че болницата ще продължи да бъде приоритет в работата на общинското ръководство. Местната администрация е заложила за настоящата година изплащане на рентгена, осигурен за МБАЛ, довършване на започнати ремонти и ремонт на покрива на болницата, за което се кандидатства с проект.

В празничния ден водосвет за здравето на всички отслужи архиерейският наместник отец Николай. По стара традиция с хавлиена кърпа и сапун бе дарена старшата акушерка Снежана Белчева. Завеждащият АГ отделението д-р Михаил Милатович получи поздравителен адрес от името на кмета инж. Добромир Добрев.

18 бебенца са проплакали от началото на годината в горнооряховското родилно отделение. През 2018 г. в отделението ражданията са били общо 341 – 200 момиченца и 141 момченца. Има и три двойки близнаци.

Освен жени от Горна Оряховица, отделението предпочитат и родилки от останалите общини в областта, както и от общините Габрово, Русе, Плевен. За малчуганите и техните майки се грижи екип от 8 лекари акушер-гинеколози, един неонатолог, 13 акушерки и 6 санитарки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!