13 четения

Топли прегръдки раздадоха първолаци от Елена

ПЪРВОКЛАСНИЦИ ОТ СУ „ИВАН МОМЧИЛОВ“ РАЗДАВАХА ВЧЕРА ПРЕГРЪДКИ ПО ПОВОД МЕЖДУНАРОДНИЯ ДЕН НА ПРЕГРЪДКАТА. С тази инициатива децата започнаха от вкъщи, като гушнаха най-скъпите си близки от семейството. След това раздадоха прегръдки на своите съученици и учители в школото и на малчуганите от детска градина „Радост“, направиха по-приятен и емоционален и първия работен ден от седмицата на общинските служители. Първолаците от класа на учителката Светлана Василева подариха на общинарите и стикери с позитивни послания.

„Най-голямата прегръдка за теб“ получи кметът инж. Дилян Млъзев. Той благодари на децата за чудесните емоции и ги насърчи да бъдат добри, да се прегръщат и обичат не само на този ден, за да има повече топлина, близост и благодарност един към друг.

От 1986 година 21 януари се отбелязва като Международен ден на прегръдката. В началото необичайният празник се чества само в САЩ, но след това бързо се разпространява по целия свят. В духа на празника на този ден се подаряват прегръдки дори на непознати хора, като израз на радост, доверие и приятелство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!