Националният младежки съвет на БСП гласува „Визия на младите в България“

ЕДНОКРАТНА ПОМОЩ ОТ 6400 ЛВ. ЗА ВСЯКО ВТОРО И ТРЕТО ДЕТЕ НА РОДИТЕЛИ, ОСИГУРЕНИ ЗА МИНИМУМ 12 МЕСЕЦА НАЗАД. Безлихвени кредити до 100 000 лева за младите семейства, подобряване на осведомеността на младите хора и двойки в репродуктивна възраст относно възможните причини за възникване на репродуктивни проблеми. Програма, която да ориентира по-добре кандидат-студентите при избор на специалност, въвеждането на „културен чек“ с цел преодоляване на проблема с достъпа до култура са част от предложенията, които младите социалисти са включили в своята „Визия на младите за България”.

„Документът, който Младежкото обединение на БСП прие в събота във Велико Търново, е вдъхновен от диалогa под надслов „Мисия оставам“, който започнахме с млади балкански лидери в средата на лятото, за да обсъдим помежду си какви са проблемите на младите в държавите ни и какви мерки за решаването им са предприели съответните държави и другото нещо е „Визия за България“ на БСП“, каза в старата столица лидерът на Младежкото обединение Николай Бериевски.

Близо шест месеца са събирани мнения на млади хора от цялата страна, за да бъде съставен документът „Визия на младите в България“, стана ясно по време на заседанието в старата столица. „Резултатът от всички наши срещи може да се обобщи в: „Младите хора искат да останат в България“, отбеляза Николай Бериевски.

НАЦИОНАЛНИЯТ СЪВЕТ НА МЛАДЕЖКОТО ОБЕДИНЕНИЕ В БСП ПРИЕ „ВИЗИЯ НА МЛАДИТЕ В БЪЛГАРИЯ“ НА ИЗНЕСЕНОТО СИ ЗАСЕДАНИЕ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Заседанието беше открито от областният председател на Младежкото обединение Габриела Шилкова, която приветства гостите от цялата страна. Отчет за изминалата година направи и националният лидер на младите социалисти Николай Бериевски, който прогнозира успешна година за левицата. Сред официалните гости на изнесеното заседание бяха народните представители Весела Лечева, Явор Божанков, Валентин Ламбев, Кристиян Вигенин, евродепутатът Момчил Неков, областният председател на БСП Петко Тюфекчиев, общинският председател на младежкото обединение във Велико Търново Михаил Михалев, този на Лясковец Андрей Картунов и общинският председател на социалистите в Павликени Христо Кавалски.

„За да имат младежите в България по-добра перспектива, това може да стане само с промяна на управлението в България. Това управление доведе България до най-ниските доходи в Европа и най-голямото социално разслоение. 80% от българите са на прага на бедността, а 20% са заможните. В страната има огромно социално напрежение и огромни регионални диспропорции. Това трябва да бъде спряно и да бъде променен този курс на водене на политика. Политика на парче и под натиск. Миналата година мина под знака на протестите и скандалите, на правителство, което отказва реформи. Управляващите са недоволни от въпросите, които опозицията поставя всеки ден. Управляващите не харесват и президентската институция. Те искат президент, който говори в унисон с тях“, сподели пред младите хора народният представител Весела Лечева. Тя беше категорична и в това, че другото, което трябва да бъде променено, е обезличаването на институциите. „За огромно съжаление, много млади хора напуснаха България, някои завинаги. Ето защо вие имате огромната отговорност да промените този курс в България“, допълни Весела Лечева.

По време на заседанието евродепутатът Момчил Неков, който също е член на НС на МО, представи отчет за дейността си в Европейския парламент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.