39 четения

Старопрестолният град остава „голямата имотна любов“ на британците

Най-престижният сайт на Острова ни слага в топ 10 в света

АВТОРИТЕТНИЯТ БРИТАНСКИЯТ ИМОТЕН ПОРТАЛ APLACEINTHESUN, КОЙТО ПРЕДЛАГА СОБСТВЕНОСТ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ И РАБОТИ СЪВМЕСТНО С ВВС, постави България в топ десет на най-добрите места за закупуване на имот в чужбина през 2019 г. Страната ни заема девето място, като изпреварва Барбадос и се нарежда след Турция. „Голямата имотна любов“ на британците категорично са Велико Търново и регионът по данни на сайта.

Авторите на класацията отбелязват, че според техните данни средната цена на имотите в България в момента е намаляла почти наполовина спрямо сумата от 58 582 паунда (малко над 66 хил. евро) през 2017 г. Най-силен интерес от страна на британците има към закупуване на имоти във Велико Търново, определен като културен център на Северна България, и околните села. След това се нареждат Дряново, Павликени, Полски Тръмбеш и Елена.

Испания е най-добрата дестинация за закупуване на имот в чужбина от британците тази година, следвана от Франция, Португалия, Гърция и Италия. Преди България се нареждат още Кипър, Флорида и Турция.

Сайтът е изготвил индекса си след анализ на данните за най-търсените локации сред хилядите си обяви за имоти. Заради Brexit британците са склонни да обмислят покупка на имот на различни места и ограничават бюджетите си. Така след години на относително малки промени в предпочитаните локации тази година се наблюдава по-сериозно разместване в индекса, отбелязват авторите му.

С. НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *