17 четения

Колективна оставка замислят медиците от Спешния център в Горна Оряховица

Работещите в Спешния център за медицинска помощ в Горна Оряховица подготвят колективна оставка, информира д-р Виолета Пашова, началник на звеното. Медиците са готови да напуснат работните си места след нападението над тяхната колежка Наталия Армянова, която бе ударена от ромка в нощта срещу понеделник.

Лекарите, медицинските сестри, фелдшерите и шофьорите на линейки са единодушни, че не могат да продължават да практикуват професиите си под такъв стрес и условия, застрашаващи живота им. Предстои събрание, на което ще вземат решение по казуса – дали ще продължат да реагират на сигнали на телефон 112, или ще свалят бялата престилка.

Заради инцидента железничарският град е изправен пред риска да остане без 50 здравни служители, които денонощно са на разположение да посещават болните вкъщи или пострадалите при автомобилни катастрофи, бедствия и аварии. Няма кой да замени настоящия екип, тъй като в града от години има недостиг на медицински персонал.

Служители в Спешния център споделят, че винаги, когато се налага да обслужват адрес, на който живеят роми, попадат на арогантно, грубо и агресивно отношение.

„Едно е човек да бъде бит, да пострада крак, ръка… но ние се страхуваме и за живота си! Работим с игли, със скалпели, някой може да ни нарани сериозно!“, споделя пострадалата фелдшерка Наталия Армянова.

По случая на нападната жена е образувано бързо производство за причиняване на лека телесна повреда.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *