4 четения

Разследват безстопанственост във ВиК – Свищов, с щети за 229 230 лева

Разследват безстопанственост във „ВиК – Свищов“ АД в размер на 229 230 лева. Още през октомври 2017 г. в Районната прокуратура в крайдунавския град било образувано досъдебно производство за безстопанственост от непостъпили в касата на дружеството крупни суми от консумирана питейна вода. Така били нанесени вредите от несъбраните задължения преди изтичане на 3-годишния давностен срок.

В хода на разследването била назначена съдебно-финансова счетоводна експертиза, която е установила размера на причинената щета. От събраните доказателства е установено, че за периода от 1 януари 2006 г. до 31 декември 2014 г., дружеството е имало несъбрани вземания за консумирана питейна вода от физически и юридически лица на стойност 229 230 лева.

Районната прокуратура в Свищов е изпратила преписката по компетентност на Окръжната прокуратура във Велико Търново. По-висшата инстанция е постановила, че приема наблюдението по разследването на въпросното престъпление. Засега то обаче си остава срещу неизвестен извършител.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *