4 четения

Министърът на здравеопазването сезира главния прокурор за нападенията над медици в областта

МИНИСТЪРЪТ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО СЕЗИРА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЗА НАПАДЕНИЯТА НА МЕДИЦИ В ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Министър Кирил Ананиев настоява да бъде осигурено приоритетно разследване по случаите от последните дни.

На 21 януари 35-годишна жена, на чието дете служител от спешния център в Горна Оряховица е оказвал медицинска помощ, е проявила физическо насилие спрямо медицинското лице. На 22 януари двама мъже и една жена са нападнали медицински екип в отделението по хемодиализа на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Настояването на министъра на здравеопазването е разследванията по тези два случая, както и по всеки друг случай на агресия срещу медицински специалист при изпълнение на служебните му задължения, да бъдат проведени по реда на бързо производство.

Сигналът на Министерството на здравеопазването е на основание подписаното споразумение за сътрудничество и взаимодействие между Прокуратурата на България и Министерството на здравеопазването. Предмет на споразумението е създаването на организация за незабавна реакция при престъпления срещу медици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *