300 лв. гаранция за пенсионер, държал контрабанден тютюн за 26 550 лв.

66-годишен от Долна Оряховица е обвинен в държане на акцизни стоки без бандерол. При извършена проверка през октомври миналата година в градината на бай Йордан бяха намерени и иззети 175 кг тютюн за пушене без акцизен бандерол на стойност 26 550 лв. След доклад на материалите по случая в прокуратурата притежателят на контрабандния тютюн е привлечен като обвиняем, взета му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 300 лв.

Пенсионерът бил градинар и крил месеци наред марковата стока за пушене във варели в двора на къщата си. Бай Йордан бил пенсионер и вдовец и до момента никога не е влизал в полезрението на МВР. Той имал малка ябълкова градина и бил известен с хубавата си продукция в района. Явно обаче решил да изкара и допълнителни пари и се заредил с рязан тютюн високо качество. В общината се разчуло, че Йордан продава хубава стока и така информацията стигнала до полицията.

По време на обиските униформените се натъкнаха на тайниците в двора на мъжа. На специално закопани на различни места варели бяха намерени и иззети общо 270 кг суха листна маса с мирис на тютюн. Намереното количество бе около 14 – 15 бака и бе за над 10 000 лв. по първоначални данни на полицията. Сега се оказа за доста повече пари.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *