Изложба с разбити търновски стълбища подготвят младите социалисти

ИЗЛОЖБА С РАЗБИТИТЕ СТЪЛБИЩА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ НАПРАВЯТ МЛАДЕЖИТЕ ОТ БСП В НАЧАЛОТО НА ПРОЛЕТТА. Младите социалисти са решили по този начин да насочат вниманието на местната администрация към проблемите, с които всекидневно се сблъскват хиляди великотърновци.

Членовете на Младежкото обединение ще правят снимки на всички стълбища в града и в населените места от общината, които са в лошо състояние и на практика създават предпоставки за множество инциденти. В същото време младите социалисти призовават и гражданите да заснемат разбити стълбища, както и други нередности и да изпращат снимките на страницата във Фейсбук: „МО в БСП – Велико Търново“.

„Очевидно има сериозен проблем в града, а и в населените места от общината с поддръжката на стълбищата. Старата столица е специфичен град със своя релеф, а стълбищата на много места на практика представляват цели улици. Те осъществяват най-преките пешеходни връзки в града и се използват всекидневно от хиляди жители. Състоянието на повечето обаче е плачевно. Те не са ремонтирани от десетилетия и явно местната власт няма намерение да обърне внимание на гражданските сигнали. Нима чакат да се случи инцидент“, сподели председателят на Младежкото обединение в общината Михаил Михалев.

Освен това младежите на БСП са категорични, че вече ремонтираните стълбища не отговарят на съвременните стандарти. Според младите социалисти те са направени некачествено, на много места липсват парапети, а рампите за детски колички и инвалиди са само в мечтите на жителите от старата столица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.