Народни избраници глезят избирателя с обекти за над 2 млн.

ПРОЕКТИ ЗА НАД 2 МЛН. ЛВ. ПРОКАРАХА ПО ТАЗГОДИШНАТА ИНВЕСТИЦИОННА ПРОГРАМА НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА НЯКОЛКО ОСНОВНИ ФОРМАЦИИ В МЕСТНИЯ ПАРЛАМЕНТ. Повечето от нарочените за ремонт или цялостно изграждане обекти намират финансиране именно по предложения на избиратели, които са особено ухажвани тази година, в която наесен ще гласуваме пак за кметове и общински съветници.

От най-голямата опозиционна група – тази на БСП, лансират направата на нова инфраструктура за повече от 800 хил. лв. По тяхно настояване се включва за саниране пълен ремонт детска градина „Здравец“ и завършването на новия корпус към нея. 230 хил. издействат червените и за възстановяване на покрива на Общинския детски комплекс, а 55 хил. лв. за видеонаблюдение на парковете „Света гора“, „Марно поле“, „Руски гробища“, „Акация“, „Зона В“, „Бузлуджа“, „Дружба“,“Н. Габровски“, „Колю Фичето“, „Чолаковци“

Направата на ул. „Александър Бурмов“ в кв. „Картала“, стълбищата към автогара „Юг“, тротоари на ул. „Лазурна“ в кв. „Зона В“ и такива към бъдещата детска градина тук също са тяхна заслуга. По настояване на БСП кметството купува и подземни съдове за смет в старата част, които ще освободят тесните улици от контейнерите и ще ограничат неприятните гледки и миризмата за жителите и гостите на града.

СЪВЕТНИЦИТЕ ОТ РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК НАСТОЯВАТ ЗА ГЕНЕРАЛЕН ПЛАН ЗА ОРГАНИЗАЦИЯ НА ДВИЖЕНИЕТО НА В. ТЪРНОВО, по който вече се работи.

Възстановяване на покрива на Основно училище „Димитър Благоев“ и ремонт на санитарните възли, направата на прекия пък от пътен възел „Качица“ към „Зона В“, по който се работи в момента, е именно тяхна заслуга.

Местните парламентаристи от групата са доволни и от подкрепата на тяхното предложение за нова детска градина със 120 места в „Зона В“.

Колегите им от „Център – БДО – АБВ“ пък издействат финансиране за направата на пряк път от ул. „Козлодуй“ в участъка ул. „Мармарлийска“ – Скален венец, както и изграждане на ул. „Александър Бурмов“ в кв. „Картала“.

Съветниците от ДПС издействаха строителството на място за отдих на разклона между ул. „Сливница“ – ул. „Черноризец Храбър“ – ул. „Йоасаф Бдински“ в квартал „Света гора“, както и стъпала към ул. „Д. Найденов“.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *