68 четения

Испански туроператори с интерес към старата столица

ИСПАНСКИ ТУРОПЕРАТОРИ ПРОЯВЯВАТ ИНТЕРЕС КЪМ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. ТОВА СЪОБЩИХА ОТ ОБЩИНСКАТА АГЕНЦИЯ ПО ТУРИЗЪМ „ЦАРЕВГРАД ТЪРНОВ“, КОИТО ПРЕДСТАВЯТ СТАРАТА СТОЛИЦА и богатото културно-историческо наследство на града на най-голямото туристическо изложение в Испания и едно от най-мащабните в Европа – FITUR в Мадрид. Акцентът е поставен върху облика на Търново като целогодишна дестинация за културен туризъм.

„Царевград Търнов“ работи с около 20 туроператори от Иберийския полуостров. Само в първия ден от изложението обаче са проведени срещи и сериозни разговори с нови 10 компании, които имат голям интерес да включат старата българска столица в пакетите си. Друга от целите, които екипът на общинската туристическа агенция си е поставил, е увеличаване на престоя на испанските туристи. Средната продължителност в момента е три дни.

Рекорден брой са участниците на международната борса FITUR – близо 10 500 от 165 държави – с над 8% повече от миналата година. Сред официалните гости, посетили великотърновския щанд и изложението, бяха министърът на туризма Николина Ангелкова и българският посланик в Испания Иван Кондов. 23% е ръстът на испански туристи във Велико Търново за 2018 спрямо 2017 година. С между 9 и 15% е увеличението на останалите посетители от европейските държави.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!