13 четения

Росен Плевнелиев с лекция за професиите на бъдещето

ПРЕЗИДЕНТЪТ НА БЪЛГАРИЯ РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ ЩЕ ИЗНЕСЕ ЛЕКЦИЯ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ВЪВ ВТОРНИК ВЕЧЕРТА. Той ще говори от 19 ч. в хотел „Премиер“, където ще се проведе вечер на Американския университет в България. Темата на събитието е „Професиите на бъдещето“. Росен Плевнелиев ще представи ключовите фактори за изграждането на успешна кариера, ще очертае търсените качества и умения, както и типа модерно образование, което може да ги развива.

Националната обиколка, която включва още Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Плевен, Видин и София, е традиционна за университета, а събитията преминават при жив интерес от страна на бъдещи кандидат-студенти, техните родители и учители в контекста на нарастващата значимост на кариерния избор. Сходни вечери се провеждат и в други страни на региона – Албания, Сърбия и Македония.

„В свят, който прави огромни крачки в сферата на технологиите като например развитието на изкуствения интелект, а в същото време е изправен пред глобални проблеми, засягащи околната среда и трансформацията на обществата по света, университетите са призвани да отговорят на нарастващата потребност от нови лидери – с ново мислене и кръг от умения, които са глобално релевантни. Американският университет в България е място, където тази тенденция е превърната в приоритет“, отбеляза Росен Плевнелиев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *