82 четения

80 хил. годишно от данъци и такси ще плаща „Кауфланд“ на Велико Търново

Правят ново кръстовище заради хипермаркета, отварят магазина през март

НОВО КРЪСТОВИЩЕ, КОНТРОЛИРАНО СЪС СВЕТОФАРНА УРЕДБА, Е НАПРАВЕНО НА УЛ. „КРАКОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ПРЕСЕЧКАТА Й С УЛ. „АРХ. ГЕОРГИ КОЗАРОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. То е създадено и финансирано от „Кауфланд“, за да обслужва изцяло новия търговски комплекс в близост до областната болница. С отварянето на новия хипермаркет в местната хазна ще влизат по близо 80 хил. лева годишно от данъци и такси само от този обект. Малко по-малко са постъпленията от най-големия търговски обект в региона – мола.

По предварителна информация, с която „Борба“ разполага, „Кауфланд“ ще бъде отворен през март покрай празника на града. Магазинът вече се оборудва и се правят подходите към него. Тече и набирането на работни места, които в целия комплекс ще са близо 200. Цялостната инвестиция в обекта е за близо 20 млн. лв., като в тази сума влиза както закупуването на терена, така и премахването на недостроения 12-етажен хирургически блок и последващото строителство на хипермаркета. За да се спази крайният пусков срок на обекта, се работи почти без почивка. Главният изпълнител е от Габрово, но като подизпълнители са наети и множество местни фирми. НОВИЯТ МАГАЗИН Е С ПЛОЩ ОТ ПОЧТИ 4 ХИЛ. КВ. МЕТРА И 7 ХИЛ. КВ. МЕТРА ПРОСТОРЕН ПАРКИНГ. „Крайната цел е една – да превърне пазаруването в приятно изживяване, като създаде максимален комфорт от паркинга до информационния пункт и касата. С мисъл за ценното време на клиента „Кауфланд” осигурява всичко необходимо на едно място, поднесено по лесен и удобен начин.

Интериорната концепция е разработена с цел удобство за всички типове потребителско търсене. От седмично пазаруване през всекидневно обновяване на свежата трапеза и домакинство. А за клиентите с динамично ежедневие „Кауфланд” предлага пресни плодове и зеленчуци, салати, прясно изпечени тестени изделия и свежи предложения от новата витрина To Go, хвърлят повече яснота за новия си обект от фирмата.

МАГАЗИНЪТ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ ИМА БЕЗПЛАТЕН ИНТЕРНЕТ И СПЕЦИАЛНА НАВИГАЦИОННА СИСТЕМА, КОЯТО ЩЕ УЛЕСНЯВА В ПАЗАРУВАНЕТО.

По-големият простор е основен акцент в новата концепция. Пример за това са разширените коридори и по-ниските рафтове, които пестят време на потребителите и дават възможност за бърз достъп до касите от всяка точка на хипермаркета. За по-голямо улеснение всяка група продукти е обозначена със специални цветови кодове и икони.

Паркоместата ще са разширени и вече са с размери 2,70 м, а в допълнение са направени и такива за майки с колички.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *