Детското отделение в свищовската болница получи ново оборудване

НОВО МЕДИЦИНСКО ОБОРУДВАНЕ ПОЛУЧИ ДЕТСКОТО ОТДЕЛЕНИЕ В МБАЛ – СВИЩОВ. Две нови кислородни палатки заменят вече амортизираните, съобщи началникът на отделението д-р Румяна Николаева. Закупуването им е станало възможно благодарение на събраните средства от коледния благотворителен бал, организиран от Първо българско читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”.

В изработването на коледни изделия и украшения за базара участваха децата от работилница за таланти „Аз мога“, от танцовите форми и от класовете по музикални инструменти към Школата по изкуства към свищовското читалище. След оповестяване на идеята за целта на дарението, в базара са се включили Гергана Рашкова, Ася и Георги Кирилови, децата от III „б“ клас при СУ „Николай Катранов“ с класен ръководител Силва Христова и учител Стела Антонова.

За около две седмици са били събрани 922,50 лв. В първите дни на януари 2019 г. средствата са били предоставени на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“.

Следващият благотворителен базар, който подготвя читалище „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856”, ще е с ръчно изработени мартеници за лечението на 7-годишния Михаил от Свищов, който страда от детска церебрална парализа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *