Гласуваха с 20 на сто по-голям бюджет за Велико Търново, ще харчим 91,6 млн.

Опозицията връчи на кмета лентички, за да открива неизпълнените проекти

СЛЕД 3-ЧАСОВИ ДЕБАТИ, ВЗАИМНИ ОБВИНЕНИЯ МЕЖДУ УПРАВЛЯВАЩИ И ОПОЗИЦИЯ В ДЕМАГОГИЯ И ОПИТИ ЗА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ ТАЗГОДИШНИЯТ БЮДЖЕТ НА ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО бе приет. Против гласуваха само част от БСП съветниците, като в края те връчиха и лентички на кмета и екипа му, за да можели да откриват обещаните, но ненаправени проекти – Старото военно училище, надлезът над ул. „Магистрална“, кръговите кръстовища в центъра и др. Лентичките, с чието прерязване се свързва и стартът на всеки нов инфраструктурен обект, получи от БСП съветника Петко Тюфекчиев зам.-кметът по строителството проф. Георги Камарашев. Според червените мащабната инвестиционна програма за тази година на общината е „куха“ и не е обезпечена със средства, а всичко било „голи обещания“, защото ще има избори.

Над 91,6 млн. ще харчи тази година община Велико Търново, което е с 20 на сто повече от миналата. Макрорамката и разпределенията на харчовете за рекордния в историята бюджет на града за пръв път бяха представени от „Борба“.

„Всички имаме деца, уважаеми съветници от БСП. След всички нападки и обиди, които отправихте към мен и общинската администрация, се замислете как ще се почувстват вашите деца, ако вие получите подобни нападки. Аз съм дипломатичен човек и винаги съм подхождал с разбиране към градивната критика. Но не приемам да ме нападате с измислици. Лично за себе си не съм решил дали ще се кандидатирам отново за кмет, но вие определено с тези си действия няма да си увеличите нито симпатизантите, нито гласоподавателите”, подчерта кметът Панов след серията критични изказвания на социалистите, с които бе атакуван.

НОВА ДЕТСКА ГРАДИНА ЗА 120 ДЕЦА в „Зона В“, разширение на т.нар „Музей на силиконовите фигури“, нов конгресен център в Старото военно училище и направата на повече от 10 нови улици във всички части на града са акцентът в тазгодишната инвестиционна програма на общината. Кметът Панов подчерта, че няма да позволи кметството да поема част от таксите на трениращите плуване, каквито бяха настояванията на плувните клубове, тъй като и трите местни клуба получават солидни субсидии от общината и федерациите си, а поотделно имали и по над 40 хил. лв. от такси.

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.