Митко Минев представи Ротари – България, на международна среща в Сан Диего

Турски, американски и индийски клубове подкрепят каузата на търновския клуб за купуване на бронхоскоп за белодробната болница

 

ТЪРНОВСКИЯТ АДВОКАТ Митко Минев – елект дистрикт гуверньор на Ротари България, участва в международна ротарианска среща в Сан Диего в Калифорния. В нея са взели участие бъдещи ротарианци от неговия ранг от цял свят. Новата визия на Ротари Интернешънъл е била представена от президента Марк Малони, разказа Митко Минев. На срещата са били представени и новото лого и водещият слоган на най-голямата международна хуманитарна организация за 2019 – 2020 година. „Ротари свързва света“ е мотото, което ще води ротарианците в следващия им период.

Митко Минев е първият великотърновец, който официално ще оглави Ротари България през юли, когато започва новата ротарианска година, за което „Борба“ писа. Целта ми е да направя годината, през която поемам поста дистрикт гуверньор, интересна, приятелска и нова, каза още адвокат Минев. За своето посещение в САЩ той разказа на разширена сбирка на Ротари клуб – Велико Търново, провела се по традиция в четвъртък вечерта, в която взеха участие и представители на младежките структури Ротаракт и Интеракт. Младежите представиха своите проекти. Сред тях са кръводарителска акция, благотворителен бал за набиране на средства за болен мъж и акция за събиране на средства за кардиограф за родилното отделение на МОБАЛ.

На разширената среща в четвъртък стана ясно още, че американски, турски и индийски клубове ще подкрепят каузата на Ротари клуб – Велико Търново, за купуване на модерен бронхоскоп за белодробната болница в града. Каузата беше обявена през ноември м.г., когато клубът отбеляза с богата програма своята 80-а годишнина. Около 80 000 лв. е стойността на проекта, като освен за апарата средства са предвидени и за квалификация на още трима медици. Голяма част от нужните средства бяха събрани на благотворителния бал на великотърновските ротарианци.

Нели ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.