Състезателка на СК „Етър-Виктори – 2011“ е първата шампионка от В. Търново за 2019 г.

Състезателката на СК „Етър-Виктори 2011” Несрин Сюлейманова донесе първата шампионска титла за годината на великотърновския спорт. Възпитаничката на треньора Николай Викторов спечели златото на Държавното лично първенство за момичета в Горна Оряховица. Състезанието се проведе в спорната зала „Никола Петров” в Горна Оряховица на 31 януари.

Пътят на Несрин към почетната стълбичка започна с убедителен успех в първата среща, в която надви с 10:0 съперничката си от Плевен. От всяка следваща среща Несрин излизаше победителка с технически туш, а на финала победи с 12:2 технически точки Десислава Иванова от „Рилски спортист“ (Самоков) и взе златния медал.

Състезателката на СК „Етър-Виктори 2011” е възпитаничка на Спортното училище във Велико Търново, бронзова медалистка от Държавното първенство в Бургас през 2018 година. В нейната категория на състезанието в Г. Оряховица сили мериха 12 момичета от страната.

„Не ми беше лесно на всички срещи, но оказа се, че трудът ми и свалянето на килограмите до 50 са си стрували. Чувството да съм златен медалист е уникално”, заяви минути след края на състезанието Несрин Сюлейманова.

Преди три седмици нейни съотборници спечелиха два медала от Държавния личен шампионат за юноши в Бургас, което само по себе си говори за добрата работа в клуба. Никола Викторов стана вицешампион в категория до 53 килограма, губейки в оспорван финал от горнооряховчанина Йордан Попов със 7:8 технически точки. Трети в категорията е съотборникът му Марин Петков, който се наложи над представител на Димитровград в схватката за бронза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.