6-етажен бизнес център, най-големият в региона мебелен магазин и три комплекса и пазар правят във В.Търново

Строителството в старата столица бележи ръст

МАСОВО СТРОИТЕЛСТВО СЕ РАЗГРЪЩА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, А ПРОЕКТИ ЗА БИЗНЕС И ЖИЛИЩНИ СГРАДИ СЕ РЕАЛИЗИРАТ ЕДИН СЛЕД ДРУГ. Проверка на „Борба“ показа, че са в ход или предстои строителство на комплекси с различно предназначение, като най-актуалните в момента са за 6-етажен бизнес център на самия вход на старата столица, нов пазар, няколко големи магазина, включително и най-големият за мебели в региона, както и множество жилищни сгради.
Първият в региона технологичен и бизнес парк ще се прави на мястото на бившата база на Съюза на българските автомобилисти на самия вход на града откъм София. Преди година съобщихме, че теренът е изкупен от съсобствениците на компанията „Екстрапак“, които го подготвиха за строителство. Инвеститорите са закупили целия терен, който е близо 10 дка. В момента тече избор на изпълнител на обекта, който ще е с височина от 6 етажа. В местността Трошана пък се прави голям комплекс с еднофамилни къщи.
МАЛЪК МОЛ С ЖИЛИЩНА И ХОТЕЛСКА ЧАСТ ВЕЧЕ СЕ СТРОИ В РАЙОНА НА „БЕЛЯКОВСКО ШОСЕ“. Инвеститор е предприемачът Илия Илиев, а комплексът ще има подземен паркинг и ще е разположен на площ от 1,4 дка. Той ще е с височина 15 метра и скатен покрив.
Жилищен комплекс с пазар за селскостопанска продукция в момента гради в началото на кв. „Картала“ и предприемачът Хилендар Тодоров. Два други комплекса в района строи Красимир Милков. „Картала“ е притегателно място за инвестиции и за други водещи предприемачи, които неотдавна обявиха крупен проект пред „Борба“. Нов луксозен комплекс с всички удобства за обитатели и гости ще има на площ от 13,4 дка на върха на квартала. Инвеститори са предприемачите Григор Григоров и Стоян Стоянов. Те са закупили пустеещия доскоро имот, разположен между улиците „Иван Момчилов“ и „Ангел Каралийчев“. В плановете им влиза изграждането на сгради в рамките на допустимата за района височина от 15 метра, подземен паркинг с надземна част, зелени зони, детски площадки и множество други екстри за обитателите и техните гости. В момента се прави и процедурата по изменение на подробния устройствен план.
Тази година във Велико Търново ще отвори и най-големия в Централна Северна България мебелен магазин. Той е на компанията „Петров“ и е разположен на входа на Леденик. Обектът вече е вдигнат на груб строеж и предстоят довършителни работи преди пускането му в експлоатация.
Комплексът е триетажен с голям подземен и надземен паркинг със 70 места и внушителните над 3400 кв. метра разгъната застроена площ. Фирмата, която има собствени магазини в Севлиево, Габрово, Велико Търново и София, преди няколко години закупи терена с площ от 4 дка на отклонението от главния път към Леденик и вече реализира проекта си в местността Маринките мостчета. Тук вече бе изграден голям шоурум за градинска техника, няколко автопредставителства и обществено обслужващи комплекси, разположени от двете страни на главния път. В района са в ход и още няколко процедури за промяна предназначението на земеделските земи от ниска категория.
Пред завършване на ул. „Козлодуй“ е и голям магазин за инструменти, който бе направен на мястото на бившия комплекс на „Киров“ и представителството на „Бош“.
Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *