Близо 1,5 милиона лева ще похарчи община Горна Оряховица за спорт, издръжка на базата и почивно дело

300 000 лева получава футболният „Локомотив“, останалите спортни клубове си разделят 100 000

 

400 000 лева пряка субсидия за горнооряховските спортни клубове са предвидени в общинския бюджет за 2019 година. От тях 300 000 лева са за футболния „Локомотив“.

250 000 лв. от сумата отиват директно за мъжкия отбор, 50 000 лв. за детско-юношеската школа. Тази система бе приложена за първи път миналата година и даде добър резултат.

Останалите спортове в общината ще си разделят 100 000 лв. Разпределянето на парите, с които общината ще финансира спортните клубове, става от специална комисия по методиката, утвърдена преди година. Част от тях си поделят клубовете, които не участват в състезания от държавния спортен календар. Пари получават и футболните клубове в Поликраище, Драганово и Първомайци.

„Общо парите за спорт, издръжка на базата и почивно дело са близо 1,5 милиона лева. Субсидиите, но най-вече средствата, заложени за издръжка на спортните бази и капиталовите разходи, гарантират, че повече от 2500 деца на община Горна Оряховица ще имат безплатен достъп до спортните съоръжения. В капиталовата програма е заложена реконструкция на спортната зала, доизграждане на спортната площадка в едно от най-спортните села в България – Поликраище, и съблекалня за децата от футболната школа.

През 2018 г. горнооряховското ОП „Младежки дейности, спортни имоти и прояви” е реализирало 117 състезателни дни. В рамките на тези прояви в града са участвали 6600 състезатели от цялата страна, като тази цифра не са включени гостите, треньорският и съдийският състав.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *