Община Павликени с рекорден бюджет и богата инвестиционна програма

ПАВЛИКЕНИ Е С РЕКОРДЕН В ИСТОРИЯТА НА ОБЩИНАТА БЮДЖЕТ ОТ 19, 8 МЛН. ЛВ. Той е с над 2,5 млн. по-голям от миналогодишния, когато кметството стартира с планирани разходи от 17,11 млн. „Това е бюджет на надграждането. Ние планираме разумно, без излишни рискове. Така напредъкът е бавен, но стабилен и видим за всички жители и гости на община Павликени“, каза градоначалникът инж. Емануил Манолов. Запазват се умерено ниски нива на данъци в общината, за поредна година ставките остават непроменени с едно-единствено изключение. Заради промените в закона за местните данъци и такси е увеличен само данъкът върху МПС, но увеличението е под средноаритметичните стойности на предложените граници.

ИНВЕСТИЦИИ НА СТОЙНОСТ 8 831 682 ЛЕВА ПРЕДВИЖДА СТРОИТЕЛНАТА ПРОГРАМА НА КМЕТСТВОТО.

Сред големите обекти през тази година са ремонтът на читалището в с. Стамболово за 230 хил. лв., както и основен ремонт на улици в селото за предотвратяване на наводнения на стойност 311 582 лева. Предвидени са основни ремонти в сградите на кметствата в с. Михалци и с. Стамболово, както и на здравната служба в с. Дъскот и на пенсионерския клуб в с. Върбовка.

МНОГО УЛИЦИ В ПАВЛИКЕНИ ЩЕ БЪДАТ ОСНОВНО РЕМОНТИРАНИ ЧРЕЗ ЕВРОПЕЙСКИ ПРОЕКТ НА СТОЙНОСТ 2,24 МЛН. ЛВ. Близо 7 млн. лв. ще бъдат вложени в реконструкция и рехабилитация на вътрешната водопроводна мрежа на Бяла черква и с. Караисен. Общинските съветници гласуваха към списъка на обектите да се добави и ремонт на улица „Цанко Церковски“ за 160 000 лева. Общината залага също и средства за съфинансиране на изграждане на четири детски площадки в двора на детската ясла по проект „Красива България“. Още почти 7 млн. лв. ще бъдат инвестирани в рехабилитацията на четвъртокласна общинска пътна мрежа. Ще се работи по отсечките Сухиндол – Павликени – Върбовка и Павликени – Дъскот – Паскалевец – граница с община Велико Търново.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *