Привиканият за разпит, че карал с 280 км/ч, отрича да е шофирал колата си и да е пускал клип

ИЗВИКАНИЯТ ЗА РАЗПИТ С ПРИЗОВКА ВЪВ ВТОРНИК СЛЕД ОБЯД в Районното полицейско управление на Велико Търново отрича да е карал с 280 км/ч по улиците на старата столица в неделя и да е бил зад волана на суперколата си. Николай Кръстев е заявил пред разследващите, че няма никаква връзка с пуснатия в интернет клип от безумното шофиране на „Нисан тунинг GT-R I” с 900 конски сили. Колата от клипа не била негова, защото имало и други такива автомобили. Освен това неговата кола, с която е отишъл в полицията, можела да вдига до 250 км/ч. С нея 31-годишният търновец със софийско жителство участвал в състезания. Кръстев бе разпитан в присъствието на адвокат, воден от него, и е пуснат от полицията, без да му е повдигнато обвинение.

Същия ден късно прокуратурата съобщи, че по скандалния случай с шофиране с рекордната скорост по улиците на Велико Търново е образувано досъдебно производство за хулиганство срещу неизвестен извършител.

Така засега джигитът, пуснал видеоклип, озаглавен „Уникален български тунинг GT-R I 900 к. с.“, който е заснет от негов спътник в колата, остава неизвестен! От видеото става ясно, че автомобилът е току-що тунингован и крие 900 коня под капака, на таблото се вижда, че часът е 18,07. Шофьорът профучава и на няколко червени светофара по бул. „България“, а спътникът му нарича преминаващите пешеходци „ненормални”. През цялото време в автомобила кънти бясна чалга, надута до дупка. Постоянно се показва нарастващата скорост, която в един момент стига 280 км/ч. Клипът беше разпространен във Facebook страницата Tuning.BG. По чудо жертви и пострадали от демонстрацията в най-пиковия час няма.

Според неофициални източници обаче вече е издирен човекът, който е качил клипа в мрежата и той е от Горна Оряховица. Известен е и спътникът от колата, който е снимал наглото забавление, което нарушава всички правила и закони у нас. Остава да се изясни дали наистина Кръстев не е бил шофьорът в тази кола и как така полицията призова за разпит точно него, а не някой друг? Все пак старата столица и регионът са опасани с доста камери за много пари, които би трябвало да са заснели въпросната кола с мистериозния хулиган зад волана.

Нели СУКОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *