Стрелците на „АП спорт“ със силно представяне на „Светкавица 2019“

Самуил Донков и Стоян Пушкаров с квоти за Европейските игри в Минск

 

В обновената зала по спортна стрелба в реновирания спортен комплекс в град Търговище се проведе турнир „Светкавица 2019“. Състезанието бе нещо като генерална репетиция преди започващото след седмица в същата зала Държавно първенство за мъже, жени, юноши и девойки. Залата е оборудвана и с новите електронни мишени, закупени от Федерацията по стрелба и предлага отлични условия за този спорт.

Великотърновският спортен клуб „АП спорт“ се включи със свои стрелци в турнира, за да се запознаят с обстановката и условията на комплекса, както и да изпробват новото стрелбище. Убедително се представиха жените на пушка, като Виктория Иванчева, Петя Луканова и Ваниела Андонова окупираха трите места на почетната стълбичка. Ваниела постигна и личен резултат в състезанието. Тихомир Петров зае второ място при мъжете на пушка.

При жените на пистолет свищовлийката Адиел Илиева се класира втора при дебюта си, изпреварена от Антоанета Бонева от тима на домакините. При мъжете Стоян Колев остана осми във финала.

Междувременно Европейската конфедерация публикува списъка със състезатели, завоювали право за участие във вторите Европейски игри в Минск през 2019 година. Спортен клуб „АП спорт“ е класирал двама свои състезатели в дисциплините с пистолет: Самуил Донков – на 10 метра въздушен пистолет, и Стоян Пушков на 25 метра бърза стрелба. За участие в игрите право получават 24-мата най-добри състезатели в европейската ранглиста, завоювали точки на световните купи през 2018 година.

Другите български състезатели по спортна стрелба с право за участие на игрите са Мария Гроздева, Антоанета Бонева и Антон Ризов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *